Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Aeroportul Malpensa isi schimba oficial numele in Silvio Berlusconi

Publicat pe 11 Iulie 2024
Aeroportul Malpensa isi schimba oficial numele in Silvio Berlusconi

Aeroportul Malpensa isi schimba oficial numele in Silvio Berlusconi - Aeroportul Malpensa din Milano isi schimba numele in onoarea fostului presedinte, Silvio Berlusconi. Anuntul a fost facut de Ministerul Transporturilor, care a emis un ordin ENAC pentru redenumirea oficiala a aeroportului intercontinental din Lombardia in „Aeroportul International Milano Malpensa – Silvio Berlusconi”.

Decizia a fost luata prin ordonanta ENAC si intra imediat in vigoare. Aeroportul intercontinental din Milano isi schimba numele in onoarea presedintelui Silvio Berlusconi, avand urmatorul nume: „Aeroportul International Milano Malpensa - Silvio Berlusconi”.

Societatea de administrare SEA va fi responsabila de indeplinirea obligatiilor legate de noul nume. Vicepremierul si ministrul Transporturilor, Matteo Salvini, a exprimat „mare satisfactie” in urma acestei decizii, conform MIT.

Intr-o intrebare parlamentara adresata lui Salvini, Partidul Democrat a cerut clarificari cu privire la procedura urmata pentru denumirea aeroportului Malpensa dupa Silvio Berlusconi. Intrebarea, prezentata de deputata Silvia Roggiani si semnata de un grup de deputati (Braga, Berruto, Boldrini, Casu, Cuperlo, Di Sanzo, Evi, Ferrari, Forattini, Fornaro, Furfaro, Ghio, Girelli, Gribaudo, Guerra, Iacono, Lai, Malavasi, Marino, Mauri, Peluffo, Quartapelle, Rossi, Sarracino, Scarpa, Scotto, Serracchiani, Simiani, Stumpo), solicita explicatii cu privire la nerespectarea procedurii prevazute de legea 1188/1927, care impune un termen de 10 ani de la decesul persoanei inainte de a numi un loc public dupa aceasta.

Cei care au adresat intrebarea, amintind ca SEA, compania care administreaza aeroportul, nu a primit nicio notificare cu privire la procedura de denumire, au cerut clarificari si cu privire la solicitarea unui aviz din partea secretarului general al Palazzo Chigi si daca a fost obtinuta opinia municipalitatilor din Milano, Ferno, Lonate Pozzolo si Somma Lombardo, teritoriile pe care se afla Aeroportul Malpensa, in legatura cu denumirea.

Vezi si: Singapore a aprobat 16 specii de insecte pentru consumul uman.

Cautari asemanatoare: Aeroportul Malpensa isi schimba oficial numele in Silvio Berlusconi.

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️