Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Aeroportul Malpensa va fi redenumit dupa Silvio Berlusconi

Publicat pe 6 Iulie 2024
Aeroportul Malpensa va fi redenumit dupa Silvio Berlusconi

Aeroportul Malpensa va fi redenumit dupa Silvio Berlusconi - Ministrul Infrastructurii si Transporturilor, Matteo Salvini, a anuntat ca Aeroportul Malpensa va fi redenumit dupa fostul prim-ministru italian, Silvio Berlusconi. Anuntul a fost facut in timpul unei discutii cu Bruno Vespa la Manduria, in cadrul Forumului de la Masseria, o initiativa de vara.

Salvini a subliniat ca Entitatea Nationala a Aviatiei Civile (ENAC) a aprobat deja aceasta schimbare. Intr-un ton de aprobare, presedintele Regiunii Lombardia, Attilio Fontana, a descris decizia ca fiind „un tribut echitabil”.

„Suntem convinsi ca viceprim-ministrul Matteo Salvini si ministerul sau vor duce mai departe aceasta propunere", a declarat Fontana. Acesta a adaugat ca redenumirea urmeaza un precedent stabilit prin denumirea Belvedere de la etajul 39 al Palazzo Lombardia, sediul Consiliului si un loc simbolic al regiunii, dupa Silvio Berlusconi.

Cu toate acestea, nu toti sunt de acord cu aceasta schimbare. Pierfrancesco Majorino, reprezentant al Partidului Democrat Lombard, a criticat decizia, numind-o „o alegere nepotrivita”. Majorino a subliniat ca Berlusconi „a fost o persoana care a divizat si o persoana cu o istorie foarte ambigua, in care multi lombarzi si multi italieni nu se regasesc”.

Vezi si: Focar de Norovirus in Torri del Benaco, Italia.

Cautari asemanatoare: Aeroportul Malpensa va fi redenumit dupa Silvio Berlusconi.

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️