Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

AFIR lanseaza sesiunea de finantare pentru utilaje agricole

Publicat pe 24 Iunie 2024
AFIR lanseaza sesiunea de finantare pentru utilaje agricole

AFIR lanseaza sesiunea de finantare pentru utilaje agricole - Institutia responsabila cu sustinerea dezvoltarii rurale, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), a dat startul unei noi sesiuni de colectare a cererilor de finantare. Aceasta este destinata achizitiilor de echipamente agricole simple, in cadrul submasurii 4.1 „Investitii in exploatatii agricole” a Programului National de Dezvoltare Rurala.

Cei interesati sa beneficieze de aceste fonduri pot incepe sa depuna cererile de finantare pe site-ul oficial al Agentiei – www.afir.ro, incepand cu data de 25 iunie 2024, de la ora 09:00. Termenul limita pentru depunerea cererilor este stabilit pentru data de 24 septembrie 2024, pana la ora 16:00.

Bugetul alocat pentru aceasta sesiune este de 310.515.188 euro, distribuit pe trei categorii distincte: 198.000.000 euro sunt destinati tuturor tipurilor de culturi, cu exceptia celei de sfecla de zahar si a investitiilor realizate de entitatile asociative, 61.000.000 euro sunt rezervati pentru cultura de sfecla de zahar, iar 51.515.188 milioane de euro sunt alocate pentru entitatile asociative care nu sunt implicate in sectorul sfeclei de zahar.

In contextul acestui apel de proiecte, se pot depune prin intermediul pachetului 4.1.1 proiecte pentru achizitionarea de utilaje agricole simple, in situatia in care exploatatia include culturi de camp, inclusiv culturi furajere pentru alimentatia animalelor si plante tehnice, precum si culturi horticole, inclusiv cele in spatii protejate.

"Gradul de sprijin oferit incepe de la 30% si poate atinge un plafon de 90%, in functie de marimea economica a exploatatiei, de natura beneficiarului si de investitiile care urmeaza a fi efectuate prin proiect. Suma finantarii nerambursabile variaza intre 350.000 de euro si poate creste, in functie de marimea economica a exploatatiei si de natura beneficiarului, pana la 1.500.000 de euro (in cazul cooperativelor, grupurilor de producatori si organizatiilor de producatori)", a declarat George Chirita, directorul general al AFIR.

Pentru prima etapa de depunere a sesiunii (25 iunie – 24 iulie 2024), standardul de calitate lunar este stabilit la 90 de puncte pentru toate tipurile de culturi, 75 de puncte pentru cultura de sfecla de zahar si 88 de puncte pentru entitatile asociative. Acesta va diminua progresiv, ajungand la un prag minim de 56 de puncte pentru toate culturile, 32 de puncte pentru sfecla de zahar si 44 de puncte pentru entitatile asociative, in ultima etapa lunara a sesiunii (25 august – 24 septembrie 2024).

Cei care doresc sa depuna o cerere trebuie sa ia in considerare o dimensionare adecvata a echipamentelor agricole, conform anexei la ghidul solicitantului. Aceasta detaliaza corelarea dintre puterea masinii si suprafata fermelor pentru achizitionarea de utilaje agricole si este disponibila pe site-ul AFIR. Toate detaliile necesare pentru pregatirea documentatiei de depunere in vederea obtinerii sprijinului sunt explicate in ghidul solicitantului si in anexele sale, care pot fi accesate pe www.afir.ro.

Vezi si: Gaini crescute la curte in gospodariile rurale.

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️