Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Ancheta Sarkozy, Carla Bruni cercetata si sub control judiciar

Publicat pe 10 Iulie 2024
Ancheta Sarkozy, Carla Bruni cercetata si sub control judiciar

Ancheta Sarkozy, Carla Bruni cercetata si sub control judiciar - Intr-o dezvoltare surprinzatoare a anchetei privind finantarea libiana, Carla Bruni, sotia fostului presedinte francez Nicolas Sarkozy, a fost pusa sub acuzare. Acuzatiile aduse impotriva fostei prime doamne includ "falsificarea de marturii" si "conspiratie criminala pentru pregatirea unei fraude procedurale si coruptie a personalului judiciar", potrivit unei surse judiciare citate de Le Monde.

Bruni, cunoscuta pentru cariera sa de cantareata si model, a fost de asemenea plasata sub supraveghere judiciara. Aceasta implica o interdictie de a intra in contact cu toti actorii implicati in acest caz, cu exceptia sotului ei, Nicolas Sarkozy.

Se presupune ca Bruni a jucat un rol de intermediar intre Sarkozy si prietena ei, Michèle Marchand, o figura cunoscuta in presa, cunoscuta sub numele de Mimi Marchand. Marchand este suspectata ca a orchestrat retragerea omului de afaceri Ziad Takieddine, unul dintre principalii acuzatori ai lui Sarkozy in ancheta privind presupusa finantare libiana a campaniei sale din 2007.

Intr-o incercare de a "clarifica" rolul lui Sarkozy in acest scandal, a fost lansata o operatiune de comunicare denumita "Sauver Sarko". Aceasta a vizat minimizarea responsabilitatilor fostului presedinte in scandalul finantarii libiene, pentru care urmeaza sa se prezinte in instanta in ianuarie 2025.

Principalul obiectiv al acestei operatiuni a fost de a obtine o retragere a acuzatiilor de la Takieddine. Acesta a declarat initial ca Sarkozy nu a primit "niciun cent, cash sau nu, pentru alegerile prezidentiale" din 2007 de la liderul libian de atunci, Muammar Gaddafi. Cu toate acestea, Takieddine si-a schimbat povestea cateva saptamani mai tarziu, negand retragerea.

Vezi si: Comuna Suharau.

Cautari asemanatoare: Ancheta Sarkozy, Carla Bruni cercetata si sub control judiciar.

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️