Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Bacalaureat 2024: situatia candidatilor cu 5,99

Publicat pe 30 Iunie 2024
Bacalaureat 2024: situatia candidatilor cu 5,99

Bacalaureat 2024: situatia candidatilor cu 5,99 - In lumina recentei finalizari a examenelor de Bacalaureat 2024, se ridica o intrebare interesanta: ce se intampla cu candidatii care obtin media finala de 5,99? Metodologia de desfasurare a Bacalaureatului din 2024 ofera raspunsuri la aceasta intrebare.

Conform metodologiei, candidatii care au trecut cu succes toate testele si au primit minim nota 5 la fiecare examen scris, plus o medie generala de cel putin 6, sunt considerati ca avand examenul promovat. In cazul candidatilor care obtin media generala de 5,99, aceasta se rotunjeste la 6,00, ceea ce inseamna ca acestia sunt, de asemenea, considerati „promovati”.

Dupa evaluarea si notarea tuturor lucrarilor scrise, se anunta rezultatele finale pentru toti participantii. Media generala de Bacalaureat pentru fiecare candidat care a primit minim nota 5 la toate examenele scrise se determina ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor obtinute la probele respective.

Absolventii de liceu sunt considerati ca au promovat Bacalaureatul daca indeplinesc, in mod cumulativ, urmatoarele criterii: au participat la probele de evaluare a competentelor, au sustinut toate examenele scrise si au primit minim nota 5 la fiecare dintre acestea, au obtinut cel putin media 6 la examenele scrise.

Pe de alta parte, candidatii care au participat la toate probele de examen, dar nu indeplinesc in acelasi timp conditiile specificate, precum si cei care s-au prezentat doar la anumite probe, sunt considerati „respinsi”. Candidatii care au fost exclusi de la o proba, din cauza fraudei sau a incercarii de frauda, nu mai pot participa la urmatoarele probe si sunt declarati „eliminati din examen”, fara posibilitatea de a recunoaste, in sesiunile viitoare, notele la probele promovate inainte de eliminare sau la probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. Se considera ca acesti candidati nu au reusit examenul de bacalaureat. Acesta este un memento puternic al importantei integritatii in educatie.

Vezi si: Scoala soferi Suceava.

Cautari asemanatoare: Bacalaureat 2024: situatia candidatilor cu 5,99.

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️