Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Deputatul Dan Vilceanu, in vizorul justitiei pentru altercatia cu Florin Roman

Publicat pe 2 Iulie 2024
Deputatul Dan Vilceanu, in vizorul justitiei pentru altercatia cu Florin Roman

Deputatul Dan Vilceanu, in vizorul justitiei pentru altercatia cu Florin Roman - Intr-o dezvoltare dramatica a evenimentelor politice din Romania, deputatul Dan Vilceanu se afla acum in centrul unei investigatii penale. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anuntat ca Vilceanu este cercetat pentru comportament ofensator, abuziv si perturbarea linistii publice. Acesta este acuzat ca l-a agresat pe colegul sau deputat, Florin Roman, in timpul unei sesiuni in Camera Deputatilor.

Potrivit surselor, anchetatorii sustin ca Vilceanu i-a cauzat lui Roman leziuni traumatice prin lovire cu un obiect dur si zgariere, necesitand 4-5 zile de tratament medical pentru vindecare. In urma acestui incident, procurorul responsabil cu cazul a ordonat continuarea urmaririi penale impotriva lui Vilceanu.

ICCJ a emis un comunicat oficial in care se precizeaza ca pe data de 21 mai, in timpul sesiunii Camerei Deputatilor, Vilceanu a proferat injurii si a comis acte de violenta impotriva lui Roman. In acelasi timp, Vilceanu a folosit cuvinte ofensatoare impotriva victimei, afectand grav demnitatea acesteia si a perturbat ordinea si linistea publica.

ICCJ a subliniat ca activitatile persoanei prejudiciate si ale inculpatului, in timpul exercitarii functiei publice, sunt reglementate de Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor. Deputatii si senatorii pot fi urmariti si judecati penal pentru actiuni care nu sunt legate de voturile sau opiniile politice exprimate in timpul mandatului.

Inregistrarile video din Parlament arata ca incidentul dintre Dan Vilceanu si Florin Roman a avut loc in sala de asteptare a salii de plen. Cei doi se confrunta, iar Vilceanu incearca sa il muste pe Roman, membru al partidului liberal, in timp ce il strange de gat. Liderul grupului de deputati PNL, Gabriel Andronache, a anuntat ca in cadrul sedintei de conducere a Camerei Deputatilor s-a decis sanctiunea maxima pentru Dan Vilceanu, ca urmare a agresiunii asupra liberalului Florin Roman. Aceasta consta in reducerea cu 50% a indemnizatiei pentru o perioada de 6 luni si limitarea la 10 secunde a timpului de luare a cuvantului in plen, pentru o perioada de 3 luni.

Vezi si: Guvernul mentine valoarea punctului de amenda la 165 de lei, in ciuda cresterii salariului minim.

Cautari asemanatoare: Deputatul Dan Vilceanu, in vizorul justitiei pentru altercatia cu Florin Roman.

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️