Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Focar de Norovirus in Torri del Benaco, Italia

Publicat pe 1 Iulie 2024
Focar de Norovirus in Torri del Benaco, Italia

Focar de Norovirus in Torri del Benaco, Italia - In Torri del Benaco, o pitoreasca localitate situata pe malul lacului Garda, a izbucnit un focar de norovirus, care a dus la spitalizarea a peste 300 de persoane. Autoritatile italiene si publicatia Il Messaggero au raportat ca simptomele includ diaree, varsaturi, crampe, febra si greata.

Aceasta destinatie turistica populara, situata pe malul estic al lacului Garda, a inregistrat peste 900 de cazuri. Se crede ca virusul s-a raspandit prin sistemul de furnizare a apei potabile locale. Autoritatile locale au sfatuit locuitorii sa cumpere apa imbuteliata, oferind in acelasi timp apa curata gratuit.

Exista speculatii in media ca epidemia de norovirus este legata de nivelul crescut al apei lacului, cauzat de ploile recente, care au supraincarcat sistemul de canalizare. Inca nu exista o confirmare oficiala a acestor speculatii.

Eforturile autoritatilor locale de a identifica modul in care virusul s-a raspandit in comunitate continua. Desi vineri au fost descoperite urme ale virusului in apa potabila, testele recente efectuate de furnizorul local de apa au fost negative.

Primarul Stefano Nicotra din Torri del Benaco continua sa indemne la precautie, sfatuindu-i pe localnici sa nu foloseasca apa de la retea pentru uz personal sau alimentar, inclusiv pentru gatit sau spalarea alimentelor. Desi Torri del Benaco are doar 3.000 de rezidenti permanenti, multi turisti au ajuns deja in zona. Norovirusul este foarte contagios, dar de obicei are o durata de viata scurta.

Vezi si: Masuri de protectie in caz de caldura extrema.

Cautari asemanatoare: Focar de Norovirus in Torri del Benaco, Italia.

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️