Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Guvernul mentine valoarea punctului de amenda la 165 de lei, in ciuda cresterii salariului minim

Publicat pe 29 Iunie 2024
Guvernul mentine valoarea punctului de amenda la 165 de lei, in ciuda cresterii salariului minim

Guvernul mentine valoarea punctului de amenda la 165 de lei, in ciuda cresterii salariului minim - Guvernul mentine valoarea punctului de amenda la 165 de lei, in ciuda cresterii salariului minim - Intr-o miscare surprinzatoare, guvernul a anuntat ca valoarea punctului de amenda va ramane neschimbata la 165 de lei, in ciuda cresterii recente a salariului minim pe economie. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al guvernului, Mihai Constantin, in urma sedintei de vineri.

Aceasta decizie a fost luata dupa ce guvernul a majorat salariul minim pe economie la inceputul lunii, o masura care este folosita ca baza pentru calculul valorii punctului de amenda. In mod normal, o crestere a salariului minim ar fi dus la o crestere a valorii punctului de amenda.

In plus, Constantin a confirmat ca tarifele RCA vor fi plafonate pentru urmatoarele trei luni, adica pana la sfarsitul lunii septembrie 2024. Acesta a subliniat ca restul conditiilor vor ramane neschimbate.

Incepand cu 1 iulie, guvernul a majorat salariul minim pe economie de la 3.300 de lei la 3.700 de lei. Valoarea punctului de amenda rutiera, care reprezinta 5% din salariul minim pe economie, ar fi trebuit sa creasca la 185 de lei odata cu aceasta majorare. Cu toate acestea, guvernul a decis sa mentina valoarea punctului de amenda la 165 de lei pana la sfarsitul anului 2024.

Vezi si: Beneficiile pescuitului asupra sanatatii.

Cautari asemanatoare: Guvernul mentine valoarea punctului de amenda la 165 de lei, in ciuda cresterii salariului minim.

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️