Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Instanta rusa emite mandat de arestare pentru Yulia Navalny

Publicat pe 9 Iulie 2024
Instanta rusa emite mandat de arestare pentru Yulia Navalny

Instanta rusa emite mandat de arestare pentru Yulia Navalny - Intr-o dezvoltare recenta, instanta rusa a emis un mandat de arestare pentru Yulia Navalnaya, vaduva disidentului rus, Alexei Navalny. Navalny, care a murit pe 16 februarie in timp ce era inchis intr-o colonie penala arctica din Siberia, a lasat in urma o sotie care este acum acuzata de implicare intr-un grup extremist.

Yulia Navalnaya, care se afla in prezent in exil, a fost pusa sub acuzare de instanta rusa, care a dispus arestarea ei in lipsa. Conform unei note publicate de Ria Novosti, instanta a decis sa impuna o masura preventiva sub forma de detentie pe o perioada de 2 luni. Aceasta perioada se calculeaza din momentul extradarii catre teritoriul Federatiei Ruse sau din momentul detentiei pe teritoriul Federatiei Ruse. Mai mult, instanta a adaugat ca Navalnaya a fost trecuta pe lista de urmarit international pentru ca „s-a ascuns de autoritatile de ancheta”.

In 2021, organizatiile fondate de Navalny au fost incluse pe lista gruparilor extremiste. In ciuda acestui fapt si a pierderii sotului ei, Yulia Navalnaya a promis ca isi va continua munca. Ea a declarat: „Putin mi-a ucis sotul. Voi continua munca lui Alexei si voi continua sa lupt pentru tara noastra. Cu siguranta vom afla cine anume si in ce mod precis a comis crima, vom numi numele si vom arata fetele."

Vezi si: Masuri de protectie in caz de caldura extrema.

Cautari asemanatoare: Instanta rusa emite mandat de arestare pentru Yulia Navalny.

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️