Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Internet Explorer se inchide definitiv

Publicat pe 17 Februarie 2023
Internet Explorer se inchide definitiv

Internet Explorer se inchide definitiv, Microsoft se concentreaza pe Edge si pe inteligenta artificiala. Microsoft a anuntat sfârsitul programului înca din iunie 2022, confirmând ca software-ul va fi retras si nu va mai fi sustinut în lunile urmatoare.

Adio Internet Explorer, browserul istoric Microsoft. Din 14 februarie, compania a dezactivat definitiv software-ul, care a fost lansat în 1995. Acum Microsoft se va concentra mult pe Edge, un browser care este activ de ani de zile, si pe programe de inteligenta artificiala, încercând sa submineze dominatia Chrome, cel mai folosit dintre browsere.

Lansat oficial pe 24 august 1995, în urma cu aproape 28 de ani, browserul a fost initial singura poarta de acces la Internet deoarece a fost inclus automat în Windows 95. În 1997, din cauza controverselor si acuzatiilor de abuz de pozitie dominanta din cauza preinstalarii Explorer, Microsoft a facut un pas înapoi, recomandând browserul fara a-l preinstala. Programul a atins apogeul popularitatii în 2004, strângând o cota de piata de 94%. Apoi declinul lent, datorat aparitiei browserelor alternative precum Firefox de la Mozilla si Safari de la Apple, dar mai ales Chrome de la Google.

Microsoft în viitor

Dupa ce a arhivat browserul istoric, Microsoft se va concentra puternic pe Edge, deja activ din 2015 si recent îmbunatatit, si pe inteligenta artificiala ChatGpt care va fi integrata în motorul de cautare Bing.

În urma cu doar câteva zile, gigantul tehnologic american a confirmat o investitie multianuala de miliarde de dolari în a treia faza a parteneriatului sau pe termen lung cu OpenAI, producatorul ChatGpt, cu scopul de a accelera progresele în inteligenta artificiala.

Provocarea pentru alte browsere este deschisa, dar se anunta foarte dificila: conform datelor de la Statcounter, un site de analiza a traficului web, Edge se afla la 4,46% din utilizarea globala pe computere, înaintea la Firefox, 3%, dar tot în spatele Safari, 18,71%, si mai presus de toate Chrome, care este lider cu 65,4%.

Cautari asemanatoare: internet explorer, microsoft, edge, inteligenta artificiala.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️