Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Ministerul Educatiei anunta o schimbare majora in sistemul de evaluare a elevilor

Publicat pe 3 Iulie 2024
Ministerul Educatiei anunta o schimbare majora in sistemul de evaluare a elevilor

Ministerul Educatiei anunta o schimbare majora in sistemul de evaluare a elevilor - Intr-o conferinta de presa recenta, Ligia Deca, Ministrul Educatiei, a dezvaluit planurile ambitioase ale ministerului de a implementa evaluarea digitala unificata pentru examenele din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a. Aceasta initiativa vine in urma observarii unor discrepante semnificative intre rezultatele Evaluarii Nationale si mediile obtinute in gimnaziu.

Deca a subliniat ca obiectivul ministerului este de a implementa o evaluare standardizata care sa fie efectuata anual. Aceasta initiativa este sustinuta de noua Lege a Educatiei Preuniversitare. In cadrul acestei strategii, ministerul intentioneaza sa lanseze un apel in cadrul PNRR pentru dezvoltarea unei platforme digitale care sa faciliteze acest proces.

"Ne dorim ca toate evaluarile de nivel national, care ar trebui sa rezulte in planuri de interventie personalizate, sa fie administrate digital", a declarat Deca. "Acesta a fost un an crucial pentru noi, pentru a intelege cum functioneaza o astfel de evaluare la scara larga."

In plus, ministrul a subliniat ca pentru anul urmator, la evaluarile din clasele a doua, a patra si a sasea, se propune o revizuire a metodologiei. Scopul este de a avea scoruri care sa poata fi interpretate mai usor in termeni de progres al elevului, in loc de coduri dificil de discutat si de inteles.

"Lucram la ajustari de metodologie si vom lua in considerare inclusiv implementarea digitala, pentru a vedea cat de mult putem aplica platforma si mobiliza resursa umana", a adaugat Deca.

Aceasta schimbare ar putea reprezenta un pas semnificativ in imbunatatirea sistemului de educatie din Romania, oferind o imagine mai clara a progresului elevilor si facilitand interventiile personalizate acolo unde este necesar.

Vezi si: Bacalaureat 2024: situatia candidatilor cu 5,99.

Cautari asemanatoare: Ministerul Educatiei anunta o schimbare majora in sistemul de evaluare a elevilor.

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️