Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Modificare ordonanta: test antidrog pentru soferi

Publicat pe 11 Iulie 2024
Modificare ordonanta: test antidrog pentru soferi

Modificare ordonanta: test antidrog pentru soferi - Intr-o recenta intalnire guvernamentala, premierul Marcel Ciolacu a anuntat modificari semnificative la ordonanta de urgenta care reglementeaza siguranta rutiera. Aceste schimbari vizeaza in principal procedura de testare antidrog pentru soferi, cu un accent pe timpul de raspuns al laboratoarelor de medicina legala.

In urma unei sedinte de guvern recente, ministrul de Interne, Catalin Predoiu, a explicat noile modificari. Ordonanta modificata stabileste acum un termen limita de 72 de ore pentru ca laboratoarele de medicina legala sa furnizeze rezultatele analizelor toxicologice. Aceste teste sunt utilizate pentru a determina prezenta alcoolului sau a substantelor interzise in sangele persoanelor care au fost testate pozitiv la testul antidrog sau care au refuzat testarea.

O schimbare notabila este ca, in cazul in care rezultatele nu sunt furnizate de laborator in termen de 72 de ore, permisul de conducere suspendat va fi restituit soferului.

O alta modificare importanta este ca aceste analize vor fi efectuate exclusiv de catre institutiile de medicina legala, a subliniat Predoiu.

Premierul Ciolacu a anuntat initial ca guvernul intentioneaza sa modifice ordonanta de urgenta privind siguranta rutiera. El a subliniat importanta masurilor de prevenire a accidentelor cauzate de consumul de droguri la volan, dar a insistat ca acestea nu trebuie sa incalce drepturile si libertatile cetatenilor.

Ciolacu a mai adaugat ca autoritatile vor monitoriza respectarea acestui termen de 72 de ore. Ministerele Sanatatii si Afacerilor Interne vor prezenta lunar o analiza comuna privind capacitatea de a respecta acest termen. In plus, se pregatesc norme privind colectarea, depozitarea si transportul probelor pentru testarea antidrog, care vor fi gata in cinci zile de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta. Premierul a exprimat speranta ca ministrul Predoiu a invatat din experienta si ca in viitor va planifica mai bine actiunile.

Vezi si: Euro: Romania nu indeplineste conditiile - Evaluare CE.

Cautari asemanatoare: Modificare ordonanta: test antidrog pentru soferi.

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️