Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Modificari statut politist: impact tatuaje si piercing-uri pe aspiranti

Publicat pe 30 Iunie 2024
Modificari statut politist: impact tatuaje si piercing-uri pe aspiranti

Modificari statut politist: impact tatuaje si piercing-uri pe aspiranti - Schimbari majore in randul fortelor de ordine: tatuajele si piercing-urile nu mai sunt un obstacol in cariera politieneasca.

Intr-o schimbare radicala a politicii, aspirantii la o cariera in politie care au tatuaje si piercing-uri pot acum sa participe la examene si concursuri. Aceasta schimbare nu se aplica insa daca acestea sunt situate pe cap, fata sau gat.

Aceasta schimbare a fost introdusa printr-o ordonanta de urgenta a Guvernului, care a modificat statutul politistului. Aceasta vine in urma criticilor aduse de Curtea Constitutionala si Consiliul pentru Combaterea Discriminarii la adresa restrictiilor impuse persoanelor tatuate de a se inscrie la scolile de politie sau de a se angaja direct.

Cu toate acestea, exista anumite limitari. Tatuajele nu trebuie sa reprezinte simboluri, mesaje, sloganuri sau imagini care sa incite la violenta, ura sau discriminare. De asemenea, acestea nu trebuie sa aiba conotatii politice, fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe. Acesta este un pas important in directia unei forte de ordine mai incluzive si diverse.

Vezi si: Cadastru Dorohoi.

Cautari asemanatoare: Modificari statut politist: impact tatuaje si piercing-uri pe aspiranti.

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️