Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

NATO aloca 40 miliarde euro Ucrainei in 2025

Publicat pe 11 Iulie 2024
NATO aloca 40 miliarde euro Ucrainei in 2025

NATO aloca 40 miliarde euro Ucrainei in 2025 - Alianta Nord-Atlantica (NATO) a anuntat miercuri ca va aloca Ucrainei un pachet financiar de baza de cel putin 40 de miliarde de euro in 2025. Decizia a fost luata in cadrul unui summit la Washington, unde cele 32 de natiuni membre NATO s-au adunat pentru a discuta viitorul relatiei lor cu Ucraina.

„Ne propunem sa alocam un pachet financiar de baza de cel putin 40 de miliarde de euro pentru anul urmator, urmand sa mentinem asistenta de securitate la un nivel durabil, pentru a permite Ucrainei sa triumfe”, au declarat reprezentantii NATO in declaratia finala.

In contextul in care Ucraina se confrunta cu provocari militare semnificative, sprijinul NATO este esential pentru supravietuirea sa pe campul de lupta. Cu toate acestea, exista incertitudini cu privire la persistenta acestui ajutor pe termen lung.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a indemnat aliatii sa se angajeze sa furnizeze cel putin acelasi nivel de asistenta militara pe termen lung, adica aproximativ 40 de miliarde de euro anual. Cu toate acestea, anuntul nu a indeplinit asteptarile lui Stoltenberg, care spera la un angajament ferm pentru „cat timp este necesar”, nu doar pentru un an.

In ceea ce priveste aderarea Ucrainei la NATO, Stoltenberg a declarat ca este „prematur pentru o hotarare”. Acest lucru subliniaza complexitatea situatiei si necesitatea unei abordari prudente in relatia cu Ucraina.

Vezi si: NATO, ce este Alianta Atlantica.

Cautari asemanatoare: NATO aloca 40 miliarde euro Ucrainei in 2025.

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️