Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Noul Front Popular domina Adunarea Nationala

Publicat pe 8 Iulie 2024
Noul Front Popular domina Adunarea Nationala

Noul Front Popular domina Adunarea Nationala - In urma unui celui de-al doilea tur de alegeri legislative anticipate in Franta, care a inregistrat o prezenta la vot de 66,7%, cifrele definitive ale noii Adunari Nationale au fost stabilite. Acest procentaj marcheaza o crestere fata de primul tur, care a avut deja o prezenta ridicata de 65%. Este cel mai inalt nivel atins intr-un al doilea tur din 1997, cand au participat 71,1% dintre alegatori.

Noul Front Popular, o alianta de stanga formata pentru a contracara avansul Rassemblement National, a castigat 182 de locuri in Adunarea Nationala, care este formata din 577 de deputati in total. In spatele lor, formatia centrista Ensemble, care il sprijina pe presedintele Emmanuel Macron, a obtinut 168 de locuri.

Adunarea Nationala a Marinei Le Pen, care a format o alianta cu o parte a republicanilor condusa de presedintele partidului Eric Ciotti, ocupa locul al treilea cu 143 de deputati alesi.

Partidul Socialist va avea 59 de deputati, ecologistii 28, Partidul Comunist a ales 9 parlamentari, iar Generatia va avea 5.

Aceste rezultate definitive marcheaza un nou capitol in politica franceza, cu Noul Front Popular care isi asuma un rol dominant in Adunarea Nationala.

Vezi si: Cea mai buna scoala de soferi din Suceava.

Cautari asemanatoare: Noul Front Popular domina Adunarea Nationala.

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️