Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Orban intalneste Putin dupa vizita la Kiev

Publicat pe 4 Iulie 2024
Orban intalneste Putin dupa vizita la Kiev

Orban intalneste Putin dupa vizita la Kiev - Premierul ungar Viktor Orban se pregateste pentru o vizita la Moscova, unde se va intalni cu presedintele rus Vladimir Putin pe 5 iulie. Aceasta vizita survine la scurt timp dupa ce Orban a avut o intalnire cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev, potrivit CNN.

Peter Szijjarto, Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, va fi prezent la Kremlin alaturi de Orban, conform unei surse guvernamentale. Szijjarto a vizitat Rusia de mai multe ori de cand aceasta a invadat Ucraina cu peste doi ani in urma, dar nu a participat la vizita lui Orban la Kiev.

In contextul invaziei de amploare a Ucrainei de catre Rusia in februarie 2022, Orban s-a distins printre liderii Uniunii Europene si NATO prin reticenta sa de a aproba trimiterea de ajutoare militare si umanitare substantiale din Occident catre Ucraina. Jurnalistul ungar Szabolcs Panyi a dezvaluit pentru prima data despre calatoria respectiva printr-o postare pe platforma de socializare X. Rferl.org a obtinut confirmarea ulterioara a vizitei de la o sursa oficiala din Ungaria.

Biroul de comunicare al prim-ministrului Ungariei nu a oferit inca un raspuns la solicitarea de comentarii. In urma vizitei lui Orban la Kiev, marti, la propunerea partii ungare, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avut o convorbire telefonica cu Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe si Comertului.

Intr-un interviu pentru publicatia conservatoare elvetiana Die Weltwoche, premierul ungar Viktor Orbán a mentionat ca scopul vizitei sale la Kiev nu a fost de a-l convinge pe presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, ci de a intelege "care sunt limitele" pozitiei Kievului in privinta procesului de pace.

Orbán i-a reiterat lui Zelenski ca exista o comunitate maghiara semnificativa in Ucraina, in special in zonele care au fost odata parte a Ungariei. A accentuat ca Ucraina trebuie sa indeplineasca criteriile de aderare la Uniunea Europeana, inclusiv respectarea drepturilor omului si a minoritatilor.

Prim-ministrul a subliniat ca exista deja numeroase propuneri pentru stabilirea pacii si rezolvarea conflictului, insa aprobarea acestora ar putea necesita luni intregi, un timp care nu este disponibil in momentul de fata, avand in vedere ca vieti sunt pierdute zilnic. Prin urmare, i-a solicitat lui Zelenski sa reevalueze prioritatile, sa se concentreze mai intai pe stabilirea unui armistitiu, urmand ca discutiile privind procesul de pace sa aiba loc ulterior.

Vezi si: Cele 7 minuni ale lumii.

Cautari asemanatoare: Orban intalneste Putin dupa vizita la Kiev.

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️