Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Orban si decizia neasteptata privind Ucraina

Publicat pe 2 Iulie 2024
Orban si decizia neasteptata privind Ucraina

Orban si decizia neasteptata privind Ucraina dupa asumarea presedintiei UE de Ungaria - Intr-o dezvoltare neasteptata, premierul ungar Viktor Orban a planificat o vizita la Kiev pentru a se intalni cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit unui raport al Financial Times, citat de Reuters. Aceasta reprezinta prima vizita a lui Orban in Ucraina de la izbucnirea conflictului cu Rusia in februarie 2022.

Atat echipa lui Orban, cat si cea a lui Zelenski au ales sa nu comenteze pe aceasta tema. Vizita lui Orban vine intr-un moment semnificativ, Budapesta, care a mentinut relatii stranse cu Moscova si a refuzat sa trimita arme la Kiev, a preluat luni presedintia rotativa a Uniunii Europene.

Orban si Zelenski au avut ocazia sa discute saptamana trecuta la un summit european la Bruxelles, unde a fost semnat un acord de securitate intre UE si Ucraina. Aceasta vizita surprinzatoare a lui Orban in Ucraina subliniaza o schimbare posibila in politica externa a Ungariei, in contextul preluarii presedintiei UE.

Vezi si: Euro: Romania nu indeplineste conditiile.

Cautari asemanatoare: Orban si decizia neasteptata privind Ucraina.

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️