Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Palatul Buckingham deschide publicului "Camera Centrala"

Publicat pe 10 Iulie 2024
Palatul Buckingham deschide publicului

Palatul Buckingham deschide publicului "Camera Centrala" - Palatul Buckingham a deschis astazi "Camera Centrala" pentru vizitatori, oferindu-le ocazia unica de a vedea Londra asa cum au facut-o Regina Elisabeta si Printul Charles. Aceasta camera, situata in spatele faimosului balcon de unde familia regala priveste la ceremoniile oficiale, este acum accesibila publicului pentru prima data in 175 de ani.

Dupa cinci ani de lucrari de renovare intense, "aripa de est" a Palatului Buckingham, construita acum 175 de ani la ordinul Reginei Victoria si al Printului Albert, va fi deschisa vizitatorilor in mod experimental incepand cu 11 iulie.

Aceasta aripa a palatului regal gazduieste Sala Centrala, o camera decorata in stil chinezesc care se deschide catre faimosul balcon, sugerat chiar de Printul Albert. Cu toate acestea, vizitatorii nu vor avea acces la balconul propriu-zis, iar motivul devine evident la vizitare.

Balustrada balconului este surprinzator de ingusta si se afla sub nivelul taliei, o inaltime care ar putea provoca panica printre oficialii de securitate. Balconul a fost utilizat pentru prima data in 1851 pentru a saluta trupele in timpul Razboiului Crimeei.

Pe langa privelistea oferita de ferestrele franceze cu vedere la The Mall, vizitatorii vor avea ocazia sa admire un candelabru din sticla din secolul al XIX-lea, recent restaurat, in forma de floare de lotus.

Biletul de intrare, care costa 75 de lire sterline (aproximativ 90 de euro), include si o vizita la Yellow Living Room, unde sunt expuse obiecte din secolul al XVIII-lea, precum tapetul chinezesc pictat manual si un ceas Kylin.

Noua aripa va fi deschisa in perioada verii, de pe 11 iulie pana pe 29 septembrie, dar biletele pentru anul acesta sunt deja epuizate. Daca experimentul are succes, Sala Centrala "cu vedere regala" va fi din nou accesibila publicului in 2025.

Vezi si: Keir Starmer noul premier al Marii Britanii.

Cautari asemanatoare: Palatul Buckingham deschide publicului "Camera Centrala".

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️