Papa Francisc de maine in Asia si Oceania pentru cea mai lunga calatorie
Papa Francisc de maine in Asia si Oceania pentru cea mai lunga calatorie - Papa Francisc se pregateste pentru cea mai lunga calatorie apostolica din mandatul sau, vizitand patru tari din Asia si Oceania. Pontiful, in ciuda varstei inaintate, continua sa-si indeplineasca misiunea pastorala globala, cu un mesaj clar de solidaritate pentru „periferiile lumii”.
Turneul, care va acoperi o distanta impresionanta de 32.814 kilometri, incepe luni, 2 septembrie, si se va incheia pe 13 septembrie. Itinerariul include escale in Indonezia, Papua Noua Guinee, Timorul de Est si Singapore, marcand o provocare de proportii pentru Papa Francisc, acum in varsta de 87 de ani. Programul intens al vizitei, anuntat inca de la inceputul acestui an, subliniaza angajamentul continuu al Pontifului fata de misiunea sa pastorala, in ciuda problemelor recente de sanatate.
Un program solicitant pentru Pontif
Aceasta va fi cea de-a 45-a vizita apostolica a Papei Francisc, cu un program dens si solicitant. De pe 2 pana pe 6 septembrie, Pontiful va fi prezent in Jakarta, Indonezia. Din 6 pana pe 8 septembrie, Papa va vizita Port Moresby, Papua Noua Guinee, urmand sa petreaca urmatoarele doua zile in Dili, Timorul de Est. Ultima etapa a calatoriei va avea loc in Singapore, unde Papa va ramane din 10 pana pe 13 septembrie. Aceasta calatorie a fost initial planificata pentru 2020, dar a fost amanata din cauza pandemiei de COVID-19. Totusi, Papa Francisc a considerat-o esentiala, chiar si la pragul celor 88 de ani si in fata unui an plin de provocari, cum va fi cel al Jubileului.
Papa Francisc nu s-a lasat niciodata descurajat de provocarile fizice. Chiar si in ciuda mobilitatii reduse si a nevoii de a folosi un scaun cu rotile, Pontiful isi mentine focusul asupra misiunii sale globale. „Conducem cu mintea, nu cu genunchiul”, a glumit el recent, cand a fost intrebat despre dificultatile sale fizice.
O calatorie cu semnificatii profunde pentru regiune
Aceasta vizita apostolica, ce cuprinde doua continente, Asia si Oceania, subliniaza atentia speciala pe care Papa Francisc o acorda comunitatilor crestine din regiuni aflate in crestere si in care catolicismul coexista pasnic cu alte religii. Fiecare etapa a calatoriei include intalniri cu lideri religiosi locali, inclusiv cardinali creati chiar de Papa Francisc: Ignatius Suharyo Hardjoatmodjo din Jakarta, John Ribat din Port Moresby, Virgilio do Carmo da Silva din Dili si William Goh Seng Chye din Singapore.
Teme distincte pentru fiecare natiune vizitata
Vizita Papei Francisc va aborda probleme centrale specifice fiecarei tari vizitate. In Indonezia, cea mai mare natiune musulmana din lume, Pontiful se va concentra pe dialogul interreligios si pe coexistenta pasnica dintre diferitele credinte. Papua Noua Guinee, o tara vulnerabila la schimbarile climatice si dezastre naturale, va oferi ocazia Papei de a reitera importanta protectiei mediului, o tema centrala din enciclica sa.
In Timorul de Est, o tara majoritar catolica, Papa va aborda problemele delicate ale abuzurilor comise de cler, precum si rolul Bisericii in independenta natiunii. De asemenea, aceasta etapa va sublinia legaturile culturale si istorice dintre Timorul de Est si Occident, avand in vedere mostenirea coloniala portugheza a tarii.
In Singapore, un oras-stat prosper cu o piata financiara globala de prim rang, Pontiful va atrage atentia asupra disparitatilor economice si inegalitatilor sociale. De asemenea, Papa Francisc va continua sa promoveze dialogul cu China, evidentiind interesul sau pentru poporul chinez, asa cum a facut si in timpul calatoriei din Mongolia anul trecut.
Astfel, calatoria Papei Francisc in Asia si Oceania se anunta a fi una semnificativa, atat pentru regiunile vizitate, cat si pentru mesajele globale pe care le va transmite, intr-o perioada de profunde provocari si schimbari.
Vezi si: Medicii britanici trag un semnal de alarma: „Epidemie de vaping” in randul tinerilor.
Cautari asemanatoare: Papa Francisc de maine in Asia si Oceania pentru cea mai lunga calatorie.
© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.
Share tweetPublicitate
Tags
Newsletter
Pentru a fi mereu la curent cu cele mai noi news