Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Primul caz de holera la granita Romaniei dupa 103 ani: un tanar indian, izolat in Bulgaria

Publicat pe 15 Septembrie 2024
Primul caz de holera la granita Romaniei dupa 103 ani: un tanar indian, izolat in Bulgaria

Primul caz de holera la granita Romaniei dupa 103 ani: un tanar indian, izolat in Bulgaria - Un caz rar de holera a fost confirmat recent in Bulgaria, marcand prima astfel de infectare in aceasta tara in ultimii 103 ani. Pacientul, un cetatean indian in varsta de 23 de ani, a calatorit recent la New Delhi, India, in perioada 13 august - 2 septembrie, potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii din Bulgaria, preluat de Novinite.

Conform Inspectoratului Regional de Sanatate din Sofia (RHI), tanarul a inceput sa manifeste simptome de diaree acuta pe 3 septembrie. Dupa teste de laborator, diagnosticul de holera a fost confirmat de Laboratorul National de Infectii Bacteriene Deosebit de Periculoase, parte a Centrului National de Infectii si Parazitare din Bulgaria.

Pacientul a fost internat si izolat intr-o camera privata, cu baie proprie, in cadrul Departamentului de Boli Parazitare si Infectioase, care poarta numele profesorului Ivan Kirov. Potrivit medicilor, starea generala de sanatate a pacientului este buna.

Masuri de precautie si carantina

Un contact apropiat al pacientului, care locuieste impreuna cu acesta, a fost de asemenea pus in carantina ca masura preventiva. Persoana a fost testata negativ pentru holera si primeste tratament profilactic cu antibiotice, fara a prezenta simptome pana in prezent.

Autoritatile au desfasurat o ancheta epidemiologica, care nu a identificat alte persoane expuse riscului. Pacientul nu a vizitat spatii publice sau restaurante in timpul sederii in Bulgaria. In plus, au fost aplicate masuri stricte in unitatea medicala, inclusiv dezinfectii suplimentare si utilizarea echipamentului individual de protectie de catre personalul medical, pentru a preveni orice raspandire a bolii.

Holera – o amenintare istorica

Holera este o boala infectioasa grava, cauzata de consumul de apa sau alimente contaminate, si poate provoca diaree severa, deshidratare si chiar moarte, daca nu este tratata la timp. De-a lungul istoriei, boala a provocat mai multe pandemii devastatoare, fiind asociata in special cu zonele din apropierea raului Gange din India, unde sursele de apa contaminate au reprezentat un factor major de raspandire.

In Bulgaria, holera a fost o problema semnificativa pana la inceputul secolului XX, cu un focar major intre 1914 si 1918. Ultimul caz de holera raportat in aceasta tara a fost inregistrat in 1921. Introducerea unor masuri de purificare a apei si clorinarea au contribuit la eradicarea aproape completa a holerei in Europa.

Cu toate acestea, boala ramane o amenintare in unele regiuni ale lumii. Organizatia Mondiala a Sanatatii continua sa raporteze focare semnificative de holera in Africa si America de Sud, unde conditiile sanitare si accesul la apa potabila sunt limitate.

Vezi si: Terapia prin natura.

Cautari asemanatoare: Primul caz de holera la granita Romaniei dupa 103 ani: un tanar indian, izolat in Bulgaria.

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️