Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Samsung Electronics, in mijlocul unei greve istorice

Publicat pe 10 Iulie 2024
Samsung Electronics, in mijlocul unei greve istorice

Samsung Electronics, in mijlocul unei greve istorice - Intr-o miscare fara precedent, angajatii Samsung Electronics din Coreea de Sud au intrat in greva pe termen nelimitat, marcand o noua era de proteste muncitoresti in cadrul gigantului tehnologic.

Greva a inceput luni, dupa ce discutiile privind salariile au ajuns intr-un impas. Angajatii, imbracati in jachete negre pentru ploaie si afisand cuvintele „lupta solidara”, au promis ca protestul nu se va opri.

Samsung Electronics, unul dintre cei mai importanti producatori de smartphone-uri din lume si unul dintre putinii care fabrica carduri de memorie de inalta calitate pentru inteligenta artificiala, se confrunta acum cu o provocare majora.

„Greva este doar inceputul”, a declarat Son Woo-mok, seful sindicatului national Samsung Electronics National Union, pentru AFP. Aproximativ 5 mii de angajati au raspuns apelului la greva si s-au adunat in fata sediului companiei din Hwaseong, la sud de Seul. Numarul membrilor inregistrati a depasit 30 de mii, reprezentand mai mult de o cincime din totalul fortei de munca a companiei.

Sindicatul a organizat mai multe proteste in ultimele saptamani, contestand masurile de represiune a muncii organizate. Revendicarile includ o zi suplimentara de concediu platit pe an, bonusuri de productivitate mai transparente si o crestere salariala de 5,1% promisa de Samsung pentru acest an.

Desi Samsung a declarat ca productia nu a fost intrerupta, muncitorii care protestau au sustinut ca greva a avut un impact semnificativ. Cu toate acestea, ramane de vazut care va fi impactul final al acestei greve asupra productiei si a pozitiei Samsung pe piata globala.

Vezi si: Cat castigi cu Onlyfans.

Cautari asemanatoare: Samsung Electronics, in mijlocul unei greve istorice.

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️