Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Se scumpesc biletele de avion

Publicat pe 3 Iulie 2024
Se scumpesc biletele de avion

Se scumpesc biletele de avion: zborurile devin mai costisitoare pe masura ce taxele de mediu cresc - Intr-o veste care ar putea afecta calatorii din intreaga lume, costurile zborurilor aeriene sunt pe cale sa creasca. Incepand cu 2025, tarifele pentru zboruri vor creste, cu Lufthansa, liderul industriei aeriene europene, anuntand ca va impune o taxa aditionala de pana la 75 de euro pentru a compensa cheltuielile suplimentare cauzate de reglementarile UE privind emisiile de dioxid de carbon.

In ultimul an, costul biletelor de avion a crescut aproape de doua ori. In plus, numarul de zboruri a crescut cu 11% in 2023 fata de anul anterior, cu unul din patru zboruri efectuat de o companie aeriana low-cost. Aceasta inseamna ca mai multe zboruri implica si o taxa de mediu mai mare.

"Marii emitenti de carbon trebuie sa plateasca pentru emisiile lor. Ei cumpara si platesc pentru certificatele de emisii de carbon, dar in prezent exista si cote gratuite. Odata cu disparitia acestor cote gratuite, aceasta taxa va ajunge la 160 de euro pe tona", explica Luminita Rosca, consultant in domeniul mediului.

Calatorii nu sunt deloc multumiti de aceste schimbari. Unul dintre ei a declarat: „Nu mi se pare corect, daca as plati din propriul buzunar nu mi-ar conveni. Ma afecteaza, dar daca este necesar si nu au de unde sa-si recupereze costurile, trebuie sa suportam cheltuielile".

Companiile aeriene, pe de alta parte, cauta solutii pentru a evita incarcarea pasagerilor cu costuri suplimentare. WizzAir, cel mai mare operator low cost din Romania, a solicitat guvernelor sa ofere stimulente pentru a permite industriei aviatice sa isi atinga obiectivele de mediu intr-un mod mai eficient.

Tarom, compania aeriana nationala, a declarat ca nu ia in considerare majorarea preturilor biletelor in aceasta vara. „Costurile suplimentare generate de utilizarea combustibilului durabil pentru aviatie sau de alte cerinte de mediu sunt suportate direct de catre companie", a transmis Tarom. Datele indica faptul ca avioanele private polueaza de 5 pana la 14 ori mai mult comparativ cu zborurile comerciale. Asadar, este clar ca industria aviatiei se confrunta cu provocari semnificative in ceea ce priveste gestionarea impactului sau asupra mediului.

Vezi si: Cand sunt biletele de avion mai ieftine.

Cautari asemanatoare: Se scumpesc biletele de avion.

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️