Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Singapore a aprobat 16 specii de insecte pentru consumul uman

Publicat pe 10 Iulie 2024
Singapore a aprobat 16 specii de insecte pentru consumul uman

Singapore a aprobat 16 specii de insecte pentru consumul uman - Singapore a dat unda verde pentru consumul uman a 16 specii de insecte, marcand o noua era in industria alimentara. Acest pas semnificativ a fost luat dupa o serie de teste riguroase efectuate de experti de la Agentia pentru Alimentatie din Singapore (SFA), asa cum a subliniat si The Guardian.

Insectele, care sunt deja consumate in 128 de tari din intreaga lume, au fost subiectul unui studiu publicat recent in revista Scientific Reports. Studiul a analizat 2.205 specii de insecte considerate comestibile, subliniind potentialul lor ca sursa de hrana.

Printre insectele aprobate pentru consum se numara pupele prajite ale viermilor de matase, batoanele proteice umplute cu viermi macinati, greieri, larve de molii si o anumita specie de albine. Acestea fac parte din cele 16 specii pe care Singapore le-a clasificat oficial ca fiind comestibile si sigure pentru consumul uman.

SFA a declarat ca aceasta decizie a fost luata pentru a stimula industria insectelor, care este in plina dezvoltare in tara. In plus, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) continua sa promoveze consumul de insecte ca o sursa naturala de proteine, atat pentru oameni, cat si pentru animale.

Singapore a aprobat 16 specii de insecte pentru consum, fiecare in diferite stadii de crestere. Patru specii - greieri, doua specii de lacuste, o lacusta si o albina - sunt indicate pentru consum in stadiul adult. Trei tipuri de viermi de faina, o larva alba si o larva gigantica de gandac rinocer, precum si doua specii de molii au fost introduse in stadiul larvar.

Skye Blackburn, un entomolog australian si om de stiinta alimentar care sustine consumul de insecte si vinde produse fabricate din aceste animale, a salutat decizia. "Este cu adevarat uimitor sa stim ca o lista atat de lunga de specii care sunt potrivite chiar si pentru consumul uman a fost aprobata", a spus el.

In prezent, insectele sunt consumate in 128 de tari din intreaga lume, cu cele mai multe consumate in tarile asiatice, urmate de Mexic si tarile africane. In Thailanda, India, Republica Democratica Congo si China sunt consumate sute de specii de insecte, in timp ce Brazilia, Japonia si Camerun mananca cate 100 sau mai multe. Cu aceasta noua aprobare, bucatarii din Singapore vor avea acum oportunitatea de a crea retete creative pe baza de insecte, inspirandu-se din traditiile culinare ale acestor tari.

Vezi si: Invata sa citesti corect etichetele alimentare.

Cautari asemanatoare: Singapore a aprobat 16 specii de insecte pentru consumul uman.

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️