Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

UE, Zelenski semneaza pact de securitate crucial: detalii acord

Publicat pe 27 Iunie 2024
UE, Zelenski semneaza pact de securitate crucial: detalii acord

UE, Zelenski semneaza pact de securitate crucial: detalii acord - UE si Zelenski, presedintele Ucrainei, pregatesc semnarea unui acord de securitate esential joi, consolidand angajamentul Bruxellesului de a sustine Kievul in anii urmatori.

Zelenski va parafa acordul la summitul de la Bruxelles, unde sunt prezenti liderii UE. Acordul evidentiaza promisiunea UE de a sprijini Ucraina in materie de securitate, inclusiv prin furnizarea de arme, instruire militara si colaborare in sectorul apararii, potrivit unui proiect de acord citat de Reuters.

Documentul indica faptul ca, in fata unei posibile agresiuni, UE si Ucraina vor evalua necesitatile Kievului si vor stabili pasii urmatori, in conformitate cu angajamentul existent. Proiectul de acord subliniaza ca obligatiile preluate vor persista „pe masura ce Ucraina isi urmeaza calea catre” integrarea in UE.

Cu toate acestea, textul nu specifica valoarea sau amploarea ajutorului. In acest an, de exemplu, UE a contribuit cu 5 miliarde de euro la un fond special creat pentru finantarea asistentei militare pentru Ucraina.

Documentul este parte a unui efort extins, realizat de partenerii Ucrainei, de a-i oferi acesteia garantii ca vor sprijini Kievul pe termen lung, in conditiile incerte privind sfarsitul conflictului sau momentul aderarii Ucrainei la UE sau NATO. Pana in prezent, tari precum SUA, Marea Britanie, Franta si Germania au incheiat separat astfel de acorduri cu Ucraina.

Vezi si: Grupul celor sapte (G7).

Cautari asemanatoare: UE, Zelenski semneaza pact de securitate crucial: detalii acord.

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️