Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

1 decembrie, ziua nationala a Romaniei

Publicat pe 27 noiembrie 2023
1 decembrie, ziua nationala a Romaniei

1 decembrie, ziua nationala a Romaniei, este o ocazie de a celebra istoria, cultura si valorile acestei tari. In aceasta zi, in anul 1918, Romania si-a proclamat unirea cu Transilvania, Basarabia si Bucovina, formand un stat national unitar si suveran. Acest eveniment a marcat implinirea visului secular al romanilor de a trai intr-o singura tara, sub acelasi steag si aceeasi constitutie.

De atunci, 1 decembrie a devenit un simbol al identitatii nationale si al solidaritatii intre toti cetatenii romani, indiferent de etnie, religie sau regiune. Este o zi in care ne exprimam recunostinta fata de eroii care au luptat si au murit pentru cauza nationala, dar si fata de cei care au contribuit la dezvoltarea si modernizarea Romaniei in domenii precum stiinta, cultura, arta, sportul sau economia.

In aceasta zi, in toate orasele si satele Romaniei se organizeaza parade militare, ceremonii religioase, concerte, expozitii, spectacole si alte manifestari culturale. De asemenea, se arboreaza drapelul national pe cladiri publice si private, se intoneaza imnul national si se rostesc discursuri patriotice. Este o zi de bucurie si mandrie nationala, dar si de reflectie asupra trecutului, prezentului si viitorului Romaniei.

Ziua nationala a Romaniei este o zi in care ne reamintim de valorile care ne definesc ca natiune: libertatea, democratia, dreptatea, respectul pentru diversitate si pentru drepturile omului. Este o zi in care ne propunem sa fim mai uniti, mai responsabili si mai implicati in viata civica si sociala a tarii noastre. Este o zi in care ne exprimam speranta ca Romania va continua sa progreseze si sa se afirme ca un membru activ si respectat al comunitatii internationale.

Cautari asemanatoare: 1 decembrie, ziua nationala a Romaniei.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️