Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

UE, 130 de europarlamentari cer o taxa pentru cei ultrabogati

Publicat pe 15 Martie 2023
UE, 130 de europarlamentari cer o taxa pentru cei ultrabogati

UE, 130 de europarlamentari cer o taxa pentru cei ultrabogati - Petitia a fost initiata de europarlamentarul francez Aurore Lalucq (socialisti si democrati, stânga) si economistul Gabriel Zucman.

Peste 130 de europarlamentari au semnat o petitie prin care cer introducerea unei taxe pe averea celor „ultrabogati” la scara internationala pentru a participa la „tranzitia ecologica si sociala”. „Ceea ce am reusit sa realizam pentru multinationale, trebuie sa facem acum pentru cei bogati”, scriu europarlamentarul francez Aurore Lalucq si economistul Gabriel Zucman, initiatorii campaniei, într-un articol publicat ieri în ziarul Le Monde.

Scopul este reducerea inegalitatii

Un impozit global minim de 15% pentru companiile multinationale se asteapta sa intre în vigoare în acest an, dar europarlamentarul si economistul ar dori sa extinda masura si la cetatenii privati. „Propunerea noastra este simpla, explica ei: sa introducem o taxa progresiva asupra averii ultrabogatilor la scara internationala pentru a reduce inegalitatile si a ajuta la finantarea investitiilor necesare tranzitiei ecologice si sociale”.

Cum încep negocierile

Propunerea ar fi aceea a unui impozit de 1,5% pe active de cel putin 50 de milioane de euro, dar nivelul exact al taxei ar trebui sa fie decis „colectiv si democratic”. Prin urmare, Lalucq si Zucman invita OCDE si Natiunile Unite sa înceapa negocierile privind taxa si îndeamna UE sa actioneze.

Cautari asemanatoare: 130 de europarlamentari cer o taxa pentru cei ultrabogati.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️