Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Accident feroviar în Grecia, ciocnire între doua trenuri

Publicat pe 1 Martie 2023
Accident feroviar în Grecia, ciocnire între doua trenuri

Accident feroviar în Grecia, ciocnire între doua trenuri: peste 30 de morti. Un tren de marfa si un tren de pasageri s-au ciocnit ieri seara pe ruta dintre Atena si Salonic. Potrivit presei elene, este „cel mai grav accident de tren pe care l-a cunoscut Grecia vreodata”.

Cel putin 32 de persoane au murit si 85 au fost ranite în urma coliziunii dintre un tren de marfa si un tren de pasageri care a avut loc ieri seara în Grecia, pe tronsonul dintre Atena si Salonic. Au fost mobilizati aproximativ 150 de pompieri si 40 de ambulante, spun salvatorii. "Nu am mai vazut asa ceva în viata mea. Este tragic. Cinci ore mai târziu, înca gasim cadavre", a spus un salvator care lucreaza la locul accidentului.

„Operatiunea de salvare a persoanelor este în desfasurare si se desfasoara în conditii dificile din cauza gravitatii coliziunii dintre cele doua trenuri”, a declarat purtatorul de cuvânt al pompierilor, Vassilis Vathrakogiannis, într-o conferinta de presa. Unul dintre vagoane a luat foc si mai multe persoane au ramas blocate înauntru. Kostas Agorastos, guvernatorul regiunii, a explicat ca „peste 250 de pasageri au fost transferati cu autobuzul la Salonic” si ca „din pacate, numarul ranitilor si mortilor va fi probabil mare”.

La fata locului s-a deplasat ministrul sanatatii, Thanos Plevris, în timp ce ministrul de interne Takis Theodorikakos supravegheaza situatia din centrul de gestionare a crizei cu sefii politiei si pompierilor.

Marturiile pasagerilor

„Trenul întârziase si se oprise câteva minute când am auzit un zgomot asurzitor”, a declarat o fata în lacrimi pentru site-ul de presa locala Onlarissa. "Am trait ceva foarte socant. Nu sunt ranit, dar sunt acoperit de sângele altor persoane care au fost ranite lânga mine", a declarat un alt pasager, pentru ziarul Protothema.

Cautari asemanatoare: accident feroviar grecia, ciocnire intre doua trenuri grecia.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️