Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Afrodisiac: ce este un afrodisiac

Publicat pe 20 Martie 2023
Afrodisiac: ce este un afrodisiac

Afrodisiac: ce este un afrodisiac - Ce sunt afrodisiacele? Afrodisiacele sunt substante care stimuleaza si provoaca dorinta si excitarea sexuala. Numele lor deriva de la Afrodita, zeita greaca a iubirii, a frumusetii si a senzualitatii.

Rezumat:

  • Istoria afrodisiacelor
  • Afrodisiacele chiar functioneaza?

Istoria afrodisiacelor

Din cele mai vechi timpuri (egiptenii, grecii si romanii) omul a cercetat, selectat si diseminat substante cu proprietati afrodisiace pentru a le trezi apetitul sexual la momentul potrivit. Printre toate aceste substante se numara si multe alimente, selectate pentru ca sunt capabile sa depaseasca blocajele emotionale. Sa ne gāndim, de exemplu, la alcool si la proprietatile sale, daca nu afrodisiace, macar dezinhibitoare si socializante.

Potrivit traditiei, performante sexuale exceptionale sunt, de asemenea, atribuite anumitor alimente. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt stridiile, caviarul, crevetii, trufele si unele condimente (piper, ardei iute, scortisoara, cuisoare, sofran, vanilie, ghimbir).

Deosebit de trista si tulburatoare este credinta ca anumite preparate exotice derivate din parti ale corpului animalelor pe cale de disparitie au proprietati afrodisiace (coarne de rinocer, sānge de sarpe, carne de balena etc.).

Desi acestea sunt legende inutile, nesabuinta cu care barbatii si femeile cumpara si folosesc aceste substante pentru a face minuni si miracole sub cearsaf, ar trebui sa ne puna pe gānduri...

Internetul este plin de magazine care ofera remedii, spray-uri magice pe baza de feromoni, capabile sa faca partenerul sa ne cada īn brate. Indiferent daca reusesc sau nu, ele sunt totusi remedii si tratamente īnjositoare la fel ca spiritul celor care le cumpara si le folosesc. Probabil ca sunt foarte putine lucruri mai umilitoare decāt sa fii redus la nevoie de alimente sau substante cu un presupus efect afrodisiac pentru a duce o persoana in pat. Īnseamna pur si simplu sa fii nesigur, sa nu crezi īn tine si sa ai o tendinta marcata de frauda (un pic ca si cum ai fi redus la furt pentru a face bani).

Discursul se destrama īn mod evident daca adaugi, de exemplu, un praf de ardei rosu īn farfuria partenerului tau, cu convingerea ca īl poate face mai dezinhibat si mai activ sexual. Daca a face acest gest la prima īntālnire nu este laudabil din punct de vedere moral, a-l face cu acordul si complicitatea partenerului, atunci cānd acesta si-a exprimat deja īn mod clar interesul fata de noi, poate contribui la crearea unei atmosfere de complicitate.

Afrodisiacele nu trebuie folosite īn scopul de a cuceri si a seduce obiectul dorintelor noastre. Īn orice caz, ele pot ajuta sa adauge putin condiment si complicitate unei seri placute alaturi de partenerul tau.

Pentru a cāstiga persoana care ne intereseaza, trebuie sa īncercam sa ne concentram asupra calitatilor noastre, fara a recurge la trucuri mizerabile care, daca ne gāndim bine, sunt doar rodul dispretuitor al unui suflet nesigur.

Afrodisiacele chiar functioneaza?

Anafrodizia este lipsa dorintei sexuale care poate fi legata de boli psihofizice congenitale sau dobāndite (alterari hormonale, blocaje psihologice, stres sever etc.). Īn cele mai multe cazuri, originea problemei este de natura psihologica si poate ajuta convingerea ca o anumita substanta poate reaprinde dorinta pierduta (efect placebo). Atmosfera, intimitatea, complicitatea si petrecerea momentelor placute īn compania partenerului contribuie la revigorarea apetitului sexual.

Acestea sunt aspectele mai mult sau mai putin stiintifice si rational acceptabile pe care s-ar baza eficacitatea afrodisiacelor.

Numeroase cercetari stiintifice au aratat de fapt ca puterea afrodisiaca a anumitor substante sau alimente este legata doar de un fenomen de sugestie psihica. Din punct de vedere farmacologic, pe de alta parte, nu exista date certe care sa-i demonstreze eficacitatea.

Revenind cu picioarele pe pamānt, orice persoana cu un minim de logica si-ar da seama ca timpii destul de lungi ai proceselor digestive nu ar permite un efect afrodisiac imediat. Īn plus, credinta ca unele alimente au proprietati afrodisiace īn virtutea bogatiei lor īn substante esentiale pentru functiile sexuale nu are o baza stiintifica. Caviarul, de exemplu, este bogat īn zinc, un mineral important pentru producerea spermatozoizilor, dar daca nu exista o deficienta majora, luarea acestei substante nu creste numarul de spermatozoizi produsi.

Fara a merge prea departe, putem afirma asadar ca unele alimente si substante au de fapt proprietati afrodisiace care se bazeaza mai ales pe factori psihologici si culturali (efectul placebo).

Cautari asemanatoare: afrodisiac, ce este un afrodisiac, ce sunt afrodisiacele.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️