Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Alain Delon îsi scoate la licitatie colectia de arta

Publicat pe 6 Aprilie 2023
Alain Delon îsi scoate la licitatie colectia de arta

Alain Delon îsi scoate la licitatie colectia de arta, de la Delacroix la Veronese - În peste 60 de ani, actorul francez a adunat tablouri, sculpturi si desene care vor fi vândute la Paris pe 22 iunie pentru un total între 4 si 5 milioane de euro.

„Exista doua lucruri pe care le consider mostenirea mea: cariera mea de actor si colectia mea de arta. Sunt foarte mândru de ambele. Oamenii ma întreaba daca exista un fir comun care leaga aceste piese si eu raspund: C'est moi". Alain Delon, în vârsta de 87 de ani, a scos la licitatie cele 81 de loturi de arta strânse de-a lungul a peste 60 de ani, de la primul desen achizitionat la Londra la vârsta de 24 de ani în momentul relatiei sale cu Romy Schneider (cunoscuta pe platourile de filmare din Christine) la picturi, sculpturi si desene plasate între Renasterea italiana si secolul francez al XIX-lea. Colectia lui Alain Delon icoana a cinematografiei din anii 1960 si 1970, care atinge o valoare totala între 4 si 5 milioane de euro, va fi prezentata într-o expozitie itineranta între mai si iunie, la New York, Hong Kong, Geneva, Londra si Paris, în timp ce licitatia Alain Delon: 60 years of passion va avea loc pe 22 iunie în capitala Frantei la casa de vânzari Bonhams Cornette de Saint Cyr.

Opere de arta Alain Delon

„De-a lungul anilor am dobândit desene, picturi si sculpturi care au reusit sa ma emotioneze, sa-mi vorbeasca si uneori chiar sa ma consoleze. Aceste lucrari m-au însotit multi ani si au facut parte din viata mea”, a spus Delon. Printre capodoperele achizitionate, uleiul pe pânza "La plage de Sainte-Adresse" de Raoul Dufy din 1906 (estimat între 600.000 si 800.000 de euro), desenul cu carbune "Laitičre normande ŕ Gréville" de Jean-François Millet (estimat între 100.000 si 150.000 de euro), picturile lui Eugčne Delacroix "Cheval arabe attaché ŕ un piquet" (estimate între 400.000 si 600.000 de euro si "Chef Arabe" (estimat între 50.000 si 80.000 de euro), un ulei pe pânza de Camille Corot (estimat între 100.000 si 150.000 de euro) si un desen din secolul al XVI-lea de Paolo Caliari, cunoscut sub numele de Paolo Veronese, "San Giorgio che uccide il drago" (estimat între 40.000 si 60.000 de euro).

„Pasiunea si discernamântul sau incomparabil se reflecta în alegerile sale”, a spus licitatorul Arnaud Cornette de Saint Cyr, în timp ce Anouchka Delon, fiica actorului, a declarat: „Aceste minunate opere de arta au facut parte din copilaria mea si acum sunt atât de fericita ca lumea le descopera. Stiu ca au fost tovarasii fideli ai tatalui meu si ca i-au oferit o bucurie imensa”.

Cautari asemanatoare: alain delon, alain delon licitatie colectia de arta.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️