Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Big Tech: UE cere mai multa transparenta

Publicat pe 25 Aprilie 2023
Escorte, de ce barbatii le platesc

Big Tech: UE cere mai multa transparenta - Comisia UE a adaugat Google, Apple, Facebook, Amazon, Twitter si TikTok pe lista celor 19 platforme digitale importante aflate sub supraveghere începând cu 25 august.

Acest lucru a fost anuntat de comisarul pentru piata interna, Thierry Breton, avertizând ca marile platforme digitale „vor trebui sa-si schimbe comportamentul daca vor sa continue sa opereze în Europa”.

Lista include si AliExpress, Bing, Booking, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, Wikipedia, YouTube, Zalando. Companiile vor trebui sa respecte obligatiile de transparenta si fiabilitate stabilite de Digital Services Act, regulamentul UE vizeaza frânarea „Far West-ul digital”.

Astfel, Comisia de la Bruxelles a adoptat primele decizii de desemnare în temeiul Digital Services Act (DSA), desemnând 17 platforme online foarte mari (Vlop) si doua motoare de cautare online foarte mari (Vlos), ajungând la cel putin 45 de milioane de utilizatori activi lunar. Primele sunt: Alibaba AliExpress, Amazon Shop, Apple App Store, Booking.com, Facebook, Google Play, Google Maps, Google Shopping, Instagram, Linkedin, Pinterest, Snapchat, Tic toc, Twitter, Wikipedia, Youtube, Zalando, iar cele doua motoare de cautare online sunt Bing si Google Search.

Platformele au fost desemnate pe baza datelor utilizatorilor pe care trebuiau sa le publice pâna la 17 februarie 2023. Aceste companii vor trebui sa respecte în termen de patru luni toate noile obligatii din DSA care urmaresc sa împuterniceasca si sa protejeze utilizatorii online, inclusiv minorii, solicitând servicii desemnate pentru a evalua si a atenua riscurile lor sistemice si pentru a oferi instrumente solide de moderare a continutului.

Cautari asemanatoare: big tech, big tech ue cere mai multa transparenta.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️