Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Brexit, Marea Britanie a pierdut 32 de miliarde din investitii

Publicat pe 15 Februarie 2023
Brexit, Marea Britanie a pierdut 32 de miliarde din investitii

Brexit, Marea Britanie a pierdut 32 de miliarde din investitii in 3 ani. Acest lucru a fost dezvaluit de un studiu, condus de The Guardian, realizat de un inalt oficial al bancii Angliei. Jonathan Haskel, membru extern al comitetului de politica monetara al bancii, sustine în dosar ca investitiile din sectorul privat „s-au oprit brusc” în anii care au urmat deciziei de a parasi UE.

Brexitul a costat Angliei 29 de miliarde de lire sterline (32 de miliarde de euro), echivalentul la 1.000 de lire sterline pe familie, în investitii pierdute în afaceri. Studiul vine în mijlocul unei situatii dificile pentru economia Marii Britanii, care, dupa pandemia de Covid, se lupta sa se ridice si sufera puternic loviturile valului inflationist.

Saptamâna trecuta, liderii britanici s-au întâlnit în privat cu directori de la companii multinationale la o proprietate din Oxfordshire pentru a afla cum sa opreasca declinul Angliei dupa iesirea din UE. Majoritatea studiilor care examineaza pierderile de venit national din Regatul Unit se concentreaza în primul rând pe comert.

Cele mai recente perspective economice ale Bancii Angliei au comparat nivelul actual al comertului din Regatul Unit cu cel atins înainte de iesirea de pe piata unica a UE în 2019: ar echivala cu 3,2% din PIB pâna în 2026.

Cautari asemanatoare: brexit, brexit marea britanie investitii, politica monetara anglia.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️