Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Ce este Energia Regenerabila

Publicat pe 7 Aprilie 2023
Ce este Energia Regenerabila

Ce este Energia Regenerabila - Energiile regenerabile sunt obtinute din resurse naturale si inepuizabile, deoarece sunt capabile de auto-regenerare continua. Aceste surse reprezinta un avantaj enorm atât pentru protectia mediului, cât si pentru sanatatea umana si sunt utilizate pentru producerea de energie electrica ca alternativa la combustibilii fosili.

Energiile regenerabile sunt:

  • Energie solara;
  • Energie eoliana;
  • Energie geotermala;
  • Energie hidroelectrica;
  • Energie din biomasa.

Ce este Energia Solara

Energia Solara este una dintre cele mai raspândite si eficiente surse regenerabile din tara noastra care ne permite sa producem energie electrica din lumina soarelui; pentru a transforma energia solara în energie electrica se foloseste un sistem fotovoltaic sau solar. Primul foloseste radiatia solara pentru a furniza energie electrica si, prin urmare, va permite sa folositi electrocasnicele si sistemul de iluminat al locuintei, iar, sistemul solar, este conectat la un rezervor care încalzeste apa si, prin urmare, poate înlocui boilerul. Sistemul poate fi instalat si pe acoperisurile caselor independente sau al condominiilor, permitând economii la factura de energie electrica.

Ce este Energia Eoliana

Energia Eoliana este generata din vânt. Prin turbinele eoliene se exploateaza forta vântului pentru a produce energie mecanica, din care apoi se genereaza electricitate. Functionarea turbinelor eoliene este foarte asemanatoare cu cea a morilor de vânt pentru macinarea cerealelor. Turbinele eoliene sunt instalate pe suprafete mari, adesea în câmpie, unde vântul este constant si puternic.

Ce este Energia Geotermala

Energia Geotermala exploateaza caldura naturala a Pamântului, generata de elemente precum potasiu, toriu si uraniu, prezente în cele mai adânci straturi ale scoartei terestre. Centralele geotermale au fost create pentru exploatarea caldurii geotermale. Fluxul de abur care vine din subsol produce o forta care împinge o turbina, iar energia mecanica a turbinei este în final transformata în energie electrica prin intermediul unui alternator.

Ce este Energia Hidroelectrica

O alta sursa de Energie Regenerabila este Energia Hidroelectrica, care este produsa prin miscarea apei. Valurile, mareele, cascadele naturale si artificiale, râurile si alte cai naturale ale apei produc energie cinetica care este apoi transformata în energie electrica cu ajutorul turbinelor. Energia hidroelectrica este produsa prin hidrocentrale, care sunt în general construite în munti lânga râuri si unde este mai usor de exploatat combinatia dintre gravitatie si energia cinetica.

Ce este Energia de Biomasa

Ultima sursa de mentionat este energia obtinuta din biomasa care nu este inepuizabila deoarece nu se bazeaza pe resurse naturale, ci pe deseuri produse de om. Energia de Biomasa este produsa din combustibili si alte deseuri industriale si agricole, cum ar fi lemnul sau deseurile municipale. Generatoarele de energie din biomasa produc cantitati mai mici de azot, sulf si carbon decât cele generate de combustibilii fosili, dar mai mari decât alte sisteme de producere a energiei din surse regenerabile.

Cautari asemanatoare: energia regenerabila, ce este energia regenerabila.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️