Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Ce muschi iti lucreaza alergatul

Publicat pe 9 Februarie 2024
Ce muschi iti lucreaza alergatul

Ce muschi iti lucreaza alergatul - Alergatul este o forma de exercitiu fizic care implica miscarea ritmica a picioarelor si a bratelor. Alergatul are multe beneficii pentru sanatate, cum ar fi imbunatatirea sistemului cardiovascular, reducerea stresului si arderea caloriilor. Dar stii ce muschi iti lucreaza cand alergi?

Alergatul solicita mai multi muschi din corp, dar cei mai importanti sunt cei ai membrelor inferioare. Acestia sunt:

  • Muschii cvadricepsi: sunt situati pe partea anterioara a coapsei si se ocupa de extensia genunchiului. Ei sunt responsabili de propulsia inainte si de amortizarea impactului cu solul.
  • Muschii ischio-gambieri: sunt situati pe partea posterioara a coapsei si se ocupa de flexia genunchiului si de extensia soldului. Ei ajuta la accelerarea si la mentinerea echilibrului.
  • Muschii fesieri: sunt situati pe partea posterioara a bazinului si se ocupa de extensia si rotatia externa a soldului. Ei contribuie la stabilitatea pelvisului si la generarea fortei.
  • Muschii gambieri: sunt situati pe partea inferioara a piciorului si se ocupa de flexia plantara a gleznei. Ei permit ridicarea calcaiului si impingerea degetelor de la picioare.
  • Muschii tibiali anteriori: sunt situati pe partea anterioara a gambei si se ocupa de flexia dorsala a gleznei. Ei permit ridicarea varfului piciorului si prevenirea loviturii de picior.

Pe langa acesti muschi principali, alergatul implica si alti muschi ai trunchiului, spatelui, abdomenului, pieptului, umerilor si bratelor, care asigura postura corecta, respiratia eficienta si miscarea sincronizata a membrelor.

Pentru a alerga mai bine si mai sanatos, este important sa iti intaresti muschii implicati in alergat prin exercitii specifice, cum ar fi genuflexiuni, fandari, ridicari de gamba, flotari sau abdomene. De asemenea, este recomandat sa iti intinzi muschii dupa alergat pentru a preveni contracturile, leziunile sau durerile musculare.

Acum ca stii ce muschi iti lucreaza alergatul, nu mai ai niciun motiv sa nu te apuci de acest sport minunat!

Cautari corelate: ce muschi iti lucreaza alergatul.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️