Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Ce poti conduce cu categoria C

Publicat pe 20 Ianuarie 2024
Ce poti conduce cu categoria C

Ce poti conduce cu categoria C? Daca vrei sa devii sofer profesionist, probabil te intrebi ce poti conduce cu categoria C. Aceasta categorie de permis iti permite sa conduci autovehicule cu masa maxima autorizata mai mare de 3.500 kg, care sunt destinate transportului de marfuri sau de persoane, in plus, poti tracta o remorca cu masa maxima autorizata de pana la 750 kg.

Pentru a obtine categoria C, trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii:

  • Sa ai cel putin 21 de ani;
  • Sa detii categoria B de cel putin un an;
  • Sa fii apt din punct de vedere medical si psihologic;
  • Sa promovezi examenul teoretic si cel practic.

Examenul teoretic consta intr-un chestionar cu 26 de intrebari, din care trebuie sa raspunzi corect la cel putin 22. Examenul practic presupune efectuarea unor manevre specifice pe un poligon si o proba de conducere pe drum public, cu respectarea normelor de circulatie si a regulilor de siguranta.

Daca reusesti sa obtii categoria C, vei putea conduce diferite tipuri de autovehicule, cum ar fi:

  • Camioane, autocamioane sau tiruri;
  • Autobuze sau autocare, daca ai si categoria D;
  • Vehicule speciale, cum ar fi tractoare, utilaje agricole sau de constructii, daca au masa maxima autorizata mai mica sau egala cu cea a vehiculului tractat;
  • Vehicule destinate interventiilor in situatii de urgenta, cum ar fi ambulante, autospeciale de pompieri sau de politie.

Conducerea unui vehicul din categoria C presupune o mare responsabilitate si o buna pregatire. De aceea, este important sa alegi o scoala de soferi autorizata si cu experienta, care sa te invete tot ce trebuie sa stii despre aceasta categorie de permis. Astfel, vei putea sa iti desfasori activitatea in conditii optime si sa te bucuri de avantajele unei cariere in domeniul transporturilor.

Articole asemanatoare: Cea mai buna scoala de soferi din Suceava.

Cautari asemanatoare: ce poti conduce cu categoria c.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️