Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Cele 7 minuni ale lumii

Publicat pe 8 Ianuarie 2024
Cele 7 minuni ale lumii

Cele 7 minuni ale lumii sunt cele mai impresionante si mai renumite constructii realizate de om de-a lungul istoriei. Ele au fost alese prin vot popular in anul 2007, dupa ce o initiativa globala a propus o actualizare a listei antice, care cuprindea doar minuni din zona mediteraneana. In acest articol, va vom prezenta cele 7 minuni ale lumii moderne, povestea lor, caracteristicile si motivele pentru care merita sa le vizitati.

1. Marele Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc este cea mai lunga structura artificiala din lume, cu o lungime de peste 21.000 de kilometri. El a fost construit in mai multe etape, incepānd din secolul al V-lea i.Hr. si pāna in secolul al XVII-lea d.Hr., cu scopul de a apara granitele imperiului chinez de invaziile nomazilor. Marele Zid este considerat un simbol al culturii si civilizatiei chineze, precum si o minune a ingineriei si arhitecturii.

2. Petra

Petra este un oras antic situat in sudul Iordaniei, care dateaza din secolul al VI-lea i.Hr. El a fost capitala regatului nabateean, un popor care a dezvoltat o civilizatie remarcabila in desert. Petra este renumita pentru monumentele sale sculptate in stanca, cum ar fi Templul lui Khasneh sau Trezoreria, care apare in filmul Indiana Jones si Ultima Cruciada. Petra este un loc plin de mister si frumusete, care atrage milioane de turisti in fiecare an.

3. Colosseum

Colosseum este cel mai mare amfiteatru roman construit vreodata, cu o capacitate de peste 50.000 de spectatori. El a fost ridicat in secolul I d.Hr., sub domnia imparatilor Vespasian si Titus, si a fost scena unor spectacole sangeroase de gladiatori, lupte de animale si executii publice. Colosseum este un simbol al puterii si cruzimii Romei antice, dar si al rezistentei si supravietuirii sale in timp.

4. Chichen Itza

Chichen Itza este un sit arheologic situat in peninsula Yucatan din Mexic, care a fost centrul civilizatiei mayase intre secolele IX si XIII d.Hr. Aici se afla unele dintre cele mai impresionante constructii mayase, cum ar fi Piramida lui Kukulkan, Templul Razboinicilor sau Campul Jocului de Minge. Chichen Itza este un loc sacru pentru poporul mayas, care inca il foloseste pentru ceremonii religioase.

5. Machu Picchu

Machu Picchu este un oras incas situat la o altitudine de peste 2.400 de metri in Anzii peruani. El a fost construit in secolul al XV-lea, sub domnia imparatului Pachacuti, si a fost abandonat dupa invazia spaniola din secolul al XVI-lea. Machu Picchu este considerat una dintre cele mai mari realizari ale arhitecturii incase, care s-a adaptat perfect la mediul natural. Machu Picchu este un loc plin de magie si misticism, care inca ascunde multe secrete.

6. Statuia lui Iisus Hristos Mantuitorul

Statuia lui Iisus Hristos Mantuitorul este o statuie monumentala situata pe varful muntelui Corcovado din Rio de Janeiro, Brazilia. Ea are o inaltime de 38 de metri si o deschidere a bratelor de 28 de metri. Ea a fost inaugurata in anul 1931, dupa zece ani de lucrari, si a fost finantata de biserica catolica braziliana. Statuia lui Iisus Hristos Mantuitorul este un simbol al credintei si al ospitalitatii poporului brazilian, precum si un punct de atractie pentru milioane de vizitatori.

7. Taj Mahal

Taj Mahal este un mausoleu construit din marmura alba situat in orasul Agra din India. El a fost construit intre anii 1632 si 1653, la ordinul imparatului mogul Shah Jahan, in memoria sotiei sale preferate, Mumtaz Mahal, care a murit la nasterea celui de-al paisprezecelea copil. Taj Mahal este considerat una dintre cele mai frumoase si mai romantice cladiri din lume, care reflecta dragostea si durerea imparatului pentru sotia sa.

Acestea sunt cele 7 minuni ale lumii moderne, care merita sa fie admirate si respectate pentru valoarea lor istorica, culturala si artistica. Ele sunt marturii ale geniului si pasiunii umane, care au depasit limitele timpului si spatiului. Voi ati vizitat vreuna dintre ele? Care v-a impresionat cel mai mult? Spuneti-ne in comentarii!

Cautari asemanatoare: cele 7 minuni ale lumii.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️