Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Cele mai cautate locuri de munca din Romania in 2023

Publicat pe 7 Iunie 2023
Cele mai cautate locuri de munca din Romania in 2023

Cele mai cautate locuri de munca din Romania in 2023 - Anul 2023 se anunta a fi un an plin de provocari si oportunitati pe piata muncii din Romānia. Datorita schimbarilor economice, sociale si tehnologice, cererea de forta de munca se va adapta la noile realitati si va genera noi domenii de activitate si noi competente necesare.

Īn acest articol, vom prezenta cele mai cautate locuri de munca din Romānia īn 2023, pe baza datelor furnizate de platforme online de recrutare si de studii de specialitate. Vom analiza si care sunt salariile oferite pentru aceste pozitii si ce calificari sunt solicitate.

Contabili

Contabilitatea este un domeniu care nu se demodeaza niciodata si care este esential pentru orice tip de afacere. Contabilii sunt responsabili de evidenta financiara a unei organizatii, de īntocmirea rapoartelor si a declaratiilor fiscale, de monitorizarea bugetelor si a fluxurilor de numerar, de aplicarea normelor legale si a standardelor profesionale.

Contabilii sunt foarte cautati pe piata muncii din Romānia, avānd īn vedere complexitatea sistemului fiscal si necesitatea unei evidente corecte si transparente a activitatii economice. Potrivit unei platforme online de recrutare, anul trecut s-au publicat peste 10.000 de anunturi pentru joburi de contabil.

Salariul unui contabil depinde de nivelul de experienta, de dimensiunea si domeniul companiei, dar si de certificarile profesionale obtinute. Īn medie, un contabil junior poate cāstiga 650 de euro net pe luna, īn timp ce un contabil senior poate ajunge la aproape 2.000 de euro net pe luna.

Pentru a lucra ca contabil, este necesar sa ai studii superioare īn domeniul economic, sa cunosti legislatia fiscala si contabila īn vigoare, sa stapānesti programele informatice specifice (de exemplu, Saga, WinMentor etc.), sa ai abilitati analitice si atentie la detalii.

Ingineri

Ingineria este un alt domeniu care se afla īn plina dezvoltare si care ofera oportunitati variate de cariera. Inginerii sunt specialisti care proiecteaza, construiesc, testeaza, optimizeaza si īntretin diverse sisteme, produse sau procese tehnice, īn functie de domeniul lor de specializare (de exemplu, inginerie mecanica, electrica, electronica, civila, industriala etc.).

Inginerii sunt la mare cautare pe piata muncii din Romānia, avānd īn vedere nevoia de inovare si eficienta īn diferite sectoare economice. Potrivit unei platforme online de recrutare, anul trecut s-au publicat peste 16.000 de anunturi pentru joburi de inginer.

Salariul unui inginer depinde de nivelul de experienta, de domeniul si complexitatea proiectelor la care lucreaza, dar si de cererea din piata. Īn medie, un inginer poate cāstiga īntre 900 si 1.600 de euro net pe luna.

Pentru a lucra ca inginer, este necesar sa ai studii superioare īn domeniul tehnic, sa cunosti limbile straine (īn special engleza), sa stapānesti programele informatice specifice (de exemplu, AutoCAD, SolidWorks etc.), sa ai abilitati de rezolvare a problemelor si de lucru īn echipa.

Soferi

Soferii sunt persoane care conduc diferite tipuri de vehicule (de exemplu, autoturisme, autocamioane, autobuze etc.) pentru a transporta persoane sau marfuri. Soferii pot lucra pentru companii de transport, de distributie, de turism, de curierat sau pot fi angajati individual.

Soferii sunt foarte solicitati pe piata muncii din Romānia, avānd īn vedere cresterea mobilitatii si a comertului. Potrivit unei platforme online de recrutare, anul trecut s-au publicat peste 35.000 de anunturi pentru joburi de sofer.

Salariul unui sofer depinde de tipul de vehicul condus, de distanta parcursa, de programul de lucru, dar si de conditiile contractuale. Īn medie, un sofer poate cāstiga īntre 800 si 2.400 de euro net pe luna.

Pentru a lucra ca sofer, este necesar sa ai permis de conducere corespunzator categoriei de vehicul, sa cunosti regulile de circulatie si de siguranta rutiera, sa ai experienta practica īn conducere, sa ai rezistenta la stres si la oboseala.

Concluzie: acestea sunt doar cāteva dintre cele mai cautate locuri de munca din Romānia īn 2023, dar exista si alte domenii care ofera perspective interesante de cariera, cum ar fi IT, sanatate, educatie, vānzari etc. Pentru a avea succes pe piata muncii, este important sa te informezi constant despre tendintele si cerintele din domeniul tau de interes, sa īti dezvolti competentele profesionale si personale si sa īti valorifici potentialul.

Cautari asemanatoare: cele mai cautate locuri de munca din romania in 2023, locuri de munca romania, oferte de munca romania, cereri de munca romania.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️