Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Cele mai frumoase colinde

Publicat pe 9 decembrie 2023
Cele mai frumoase colinde

Cele mai frumoase colinde - Colindele sunt cantece traditionale de Craciun, care exprima bucuria si speranta nasterii lui Isus. Ele au o istorie veche si bogata, fiind transmise din generatie in generatie si imbogatite cu elemente folclorice si culturale. Colindele sunt un mod de a celebra si de a impartasi credinta, dar si de a intari legaturile comunitare si familiale.

In aceasta postare, va prezentam o selectie de cele mai frumoase colinde romanesti, care va vor incanta sufletul si va vor aduce mai aproape de spiritul Craciunului.

O, ce veste minunata

Aceasta este probabil cea mai cunoscuta si iubita colinda din Romania, care anunta vestea cea mare a nasterii lui Isus in Betleem. Colinda are un ritm vesel si antrenant, iar versurile exprima admiratia si recunostinta fata de Dumnezeu pentru acest dar minunat. Colinda este atribuita lui Anton Pann, un poet si compozitor din secolul al XIX-lea, care a adunat si armonizat multe cantece populare.

Steaua sus rasare

Aceasta colinda este inspirata de episodul biblic al Magilor, care au urmat steaua calauzitoare pana la ieslea unde s-a nascut Isus. Colinda are un ton solemn si reverentios, iar versurile descriu frumusetea stelei, dar si a pruncului divin. Colinda este compusa de Ciprian Porumbescu, un celebru muzician roman din secolul al XIX-lea, care a creat multe opere de arta religioasa si patriotica.

Astazi s-a nascut Hristos

Aceasta colinda este o invitatie la bucurie si lauda pentru nasterea lui Hristos, salvatorul lumii. Colinda are un ritm alert si vioi, iar versurile sunt pline de entuziasm si emotie. Colinda este de origine populara, fiind una dintre cele mai vechi cantece de Craciun din Romania.

Mos Craciun cu plete dalbe

Aceasta colinda este dedicata lui Mos Craciun, personajul legendar care aduce cadouri copiilor cuminti in noaptea de Ajun. Colinda are un ton jucaus si tandru, iar versurile sunt pline de umor si de dorinte. Colinda este compusa de Vasile Militaru, un poet roman din secolul al XX-lea, care a scris multe poezii pentru copii.

Trei pastori se intalnira

Aceasta colinda este inspirata de episodul biblic al pastorilor, care au fost primii martori ai nasterii lui Isus. Colinda are un ton cald si prietenos, iar versurile sunt pline de dialog si de detalii pitoresti. Colinda este de origine populara, fiind una dintre cele mai frumoase colinde pastorale din Romania.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai frumoase colinde romanesti, dar exista multe altele care merita ascultate si cantate. Colindele sunt parte integranta din traditia si cultura noastra, iar prin ele ne exprimam credinta, identitatea si sentimentele. Sper ca v-am facut curiosi sa descoperiti mai multe colinde frumoase si sa le impartasiti cu cei dragi.

Cautari asemanatoare: cele mai frumoase colinde.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️