Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Cele mai vandute medicamente din Romania

Publicat pe 20 decembrie 2023
Cele mai vandute medicamente din Romania

Cele mai vandute medicamente din Romania - Romanii cumpara anual sute de milioane de cutii de medicamente, atat cu prescriptie medicala, cat si fara. Care sunt cele mai cautate si consumate produse farmaceutice in tara noastra si ce afectiuni trateaza ele?

Potrivit datelor oficiale, cele mai vandute medicamente din Romania in anul 2022 au fost urmatoarele:

Paracetamol

Paracetamol: un analgezic si antipiretic, adica reduce durerea si febra. Este folosit pentru a trata simptomele uzuale ale racelii, gripei, durerilor de cap, de dinti, de muschi sau de articulatii. Se gaseste sub forma de comprimate, sirop, supozitoare sau injectii. Este un medicament sigur si eficient, daca se respecta doza recomandata.

Nurofen

Nurofen: un antiinflamator nesteroidian (AINS), care reduce inflamatia, durerea si febra. Este folosit pentru a trata afectiuni precum artrita, reumatismul, durerile menstruale, migrenele, durerile dentare sau otitele. Se gaseste sub forma de comprimate, capsule, gel, sirop sau spray nazal. Este un medicament eficient, dar poate avea efecte adverse asupra stomacului, rinichilor sau ficatului, daca se foloseste prea des sau in doze mari.

Augmentin

Augmentin: un antibiotic cu spectru larg, care distruge bacteriile care cauzeaza infectii. Este folosit pentru a trata infectii ale tractului respirator, urinar, digestiv, pielii sau tesuturilor moi. Se gaseste sub forma de comprimate, sirop sau pulbere pentru injectii. Este un medicament puternic, dar trebuie folosit cu precautie si numai la indicatia medicului, pentru a evita rezistenta bacteriana sau reactiile alergice.

Aspirina

Aspirina: un analgezic, antipiretic si antiagregant plachetar, adica reduce durerea, febra si formarea cheagurilor de sange. Este folosit pentru a trata durerile usoare sau moderate, febra sau pentru a preveni infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral. Se gaseste sub forma de comprimate efervescente, masticabile sau solubile. Este un medicament clasic si accesibil, dar poate provoca iritatii gastrice, sangerari sau alergii, daca se foloseste necorespunzator.

No-spa

No-spa: un antispastic, care relaxeaza muschii netezi ai organelor interne. Este folosit pentru a trata spasmele musculare ale stomacului, intestinelor, vezicii urinare sau uterului. Se gaseste sub forma de comprimate sau injectii. Este un medicament popular si sigur, care nu are efecte adverse majore.

Acesta este un scurt rezumat al celor mai vandute medicamente din Romania, pe baza datelor oferite de companiile de cercetare de piata. Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre aceste produse, va recomandam sa consultati prospectele lor sau sa cereti sfatul medicului sau farmacistului. Nu uitati sa folositi medicamentele cu responsabilitate si sa respectati dozele si indicatiile prescrise.

Cautari asemanatoare: cele mai vandute medicamente din romania.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️