Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Circulatia iarna

Publicat pe 21 decembrie 2023
Circulatia iarna

Circulatia iarna poate fi o provocare pentru soferi, mai ales cand zapada si gheata acopera drumurile.

Dar nu va faceti griji, am pregatit pentru voi cateva sfaturi utile despre cum sa conduceti in siguranta si sa va bucurati de frumusetea sezonului rece.

  • Verifica starea masinii inainte de a pleca. Asigura-te ca ai anvelope de iarna, ca bateria este incarcata, ca lichidele sunt la nivelul potrivit si ca sistemul de incalzire functioneaza corect.
  • Adapteaza viteza la conditiile de drum. Nu depasi limita legala si mentine o distanta suficienta fata de masina din fata. Franeaza usor si evita manevrele bruste.
  • Foloseste luminile corespunzatoare. Cand este ceata, aprinde luminile de ceata si nu folosi faza lunga, care poate orbi ceilalti soferi. Cand este zapada, foloseste luminile de intalnire si nu uita sa cureti farurile de zapada sau gheata.
  • Fii atent la semnele de avertizare. Respecta indicatiile politiei rutiere si ale celorlalte autoritati. Fii pregatit sa opresti sau sa schimbi ruta daca drumul este blocat sau impracticabil.
  • Nu consuma alcool sau droguri. Acestea afecteaza capacitatea de reactie si de concentrare si cresc riscul de accidente. Daca te simti obosit, opreste-te intr-un loc sigur si odihneste-te.

Conducerea iarna poate fi o experienta placuta daca respecti aceste sfaturi. Nu uita sa porti centura de siguranta si sa ai la indemana o trusa de prim ajutor, o lopata, o patura si un telefon mobil incarcat. Drum bun!

Cautari asemanatoare: circulatia iarna.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️