Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Ciuperca de whisky a lui Jack Daniels invadeaza orasele din Tennessee

Publicat pe 11 Martie 2023
Ciuperca de whisky a lui Jack Daniel's invadeaza orasele din Tennessee

Ciuperca de whisky a lui Jack Daniels invadeaza orasele din Tennessee - Jack Daniels, în Tennessee revolta împotriva fabricii de whisky: ruineaza case si gradini. Un rezident da în judecata comitatul Lincoln (Lincoln County) pentru ca a fost obligat sa cheltuiasca mii de dolari pe „mucegaiul negru” care afecteaza suprafetele din apropierea distileriilor. Între timp, instanta a dispus ca societatea sa suspende constructia unui depozit.

Acest lucru a fost stabilit de Curtea de Stat din SUA din cauza mucegaiului negru care se raspândeste în zona dintre judetele Moore (unde a fost fondata distileria în 1866) si cea din Lincoln. Invazia pare sa fie cauzata de o ciuperca alimentata de vaporii alcoolici ai celebrului whisky. Prevederea vine în urma unei plângeri depuse de locatari, în primul rând Christi Long, proprietara unei sali folosita ca locatie pentru evenimente situata în apropierea celor sase magazine universale Jack Daniel's si a saptea în constructie.

Protestul

Ciuperca are tendinta de a se lipi de diferite tipuri de suprafete si, prin urmare, acopera case, gradini, masini si face dificila si mai costisitoare gestionarea afacerii lui Long. Ea a declarat presei americane ca la fiecare trei luni pentru a-si curata proprietatea trebuie sa foloseasca clor diluat cu apa stropita cu un furtun de înalta presiune. Femeia a protestat sustinând ca noua pivnita în constructie nu are avizele necesare si circa 35.000 de locuitori i s-au alaturat plângerii. Un judecator de la tribunalul din Tennessee a fost de acord cu ei si a blocat doar temporar lucrarea. Locuitorii nu sunt de acord, care considera prevederea insuficienta si cer ca Jack Daniel’s sa instaleze filtre de aer în butoaiele unde este continut distilat.

Baudoinia compniacensis, lucruri de stiut despre ciuperca diavolului

Ciuperca, numita „Baudoinia compniacensis”, se hraneste cu vaporii de etanol care ies din butoaiele depozitate în depozitele de distilerie: numele ei vine de la Antonin Baudoin, omul de stiinta francez care a descoperit-o în jurul distileriilor din regiunea Cognac în 1872. Când bourbonul sau orice alt alcool este depozitat în butoaie pentru învechire, elibereaza vapori de etanol, un fenomen numit „partea îngerului”, care însa produce „ciuperca diavolului”, a comentat avocatul femeii, Jason Holleman. În lumina deciziei instantei, avocatul a anticipat ca intentioneaza sa ceara instantei sa ordone lui Brown-Forman - compania-mama a lui Jack Daniel's - sa nu mai foloseasca cele 6 depozite de depozitare a butoaielor - toate construite recent - tot în apropiere de proprietatea lui Long.

Cifra de afaceri de un milion de dolari

Aceasta ar fi o problema pentru companie, întrucât noua pivnita ar avea o capacitate de 14 barili si ar putea genera venituri fiscale publice de aproximativ un milion de dolari. Melvin Keebler, directorul general al distileriilor, a declarat ca compania „respecta toate reglementarile locale, statale si federale referitoare la proiectarea, constructia si autorizarea baricurilor noastre. Ne angajam sa protejam mediul, siguranta si sanatatea angajatilor si vecinilor nostri.” Mai mult, el a adaugat ca „studiile au aratat ca ciuperca nu este periculoasa pentru sanatatea umana si nu dauneaza proprietatilor. Deranjeaza? Da cu siguranta. Dar poate fi remediat cu usurinta prin spalare.

Cautari asemanatoare: ciuperca de whisky jack daniels, ciuperca de whisky a lui jack daniels invadeaza orasele din tennessee.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️