Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Cocaina, productia globala a atins niveluri record

Publicat pe 16 Martie 2023
Cocaina, productia globala a atins niveluri record

Cocaina, productia globala a atins niveluri record - Acest lucru a fost raportat într-un raport coordonat de biroul Natiunilor Unite pentru controlul drogurilor si prevenirea criminalitatii (United Nations Office on Drugs and Crime) conform caruia cultivarea de coca a crescut cu 35% între 2020 si 2021, iar cererea a crescut dupa perioada de pandemie.

Productia globala de cocaina a atins niveluri record, cererea semnaleaza o crestere dupa pandemia de Covid. Cifra, citata de BBC, reiese dintr-un raport coordonat de oficiul Natiunilor Unite pentru controlul drogurilor si prevenirea criminalitatii (United Nations Office on Drugs and Crime) potrivit caruia cultivarea de coca a crescut cu 35% între 2020 si 2021, atingând cote record.

Noile centre de trafic

Intrând în detaliile raportului, acesta a semnalat modul în care începutul perioadei de pandemie a avut un efect „perturbator” asupra pietelor de droguri, din momentul în care calatoriile internationale au fost reduse drastic. În timp ce cererea de cocaina a scazut, pe masura ce cluburile de noapte si barurile au fost închise fortat. „Cu toate acestea, cele mai recente date sugereaza ca aceasta scadere a avut un impact redus asupra tendintelor pe termen lung”, se arata în raport. „Si oferta globala de cocaina a revenit acum la niveluri record”. Rezultatele sondajului sugereaza, de asemenea, ca au aparut noi centre de trafic în Africa de Vest si Africa Centrala. Europa si America de Nord sunt cele mai mari piete pentru cocaina, urmate de America de Sud, America Centrala si Caraibe.

Alte date care reies din sondaj

Iata, deci, alte date care au reiesit din raport. Columbia domina în continuare rutele de trafic, desi rutele catre Europa au evoluat. Consumul din Australia a atins vârful la jumatatea anului 2020, a scazut cu 50% în anul urmator si s-a redresat „moderat” în ultimele luni ale lui 2021.

Între timp, utilizarea crack-ului este în crestere în mai multe tari din Europa de Vest, inclusiv în Marea Britanie, Belgia, Franta si Spania. O atentie suplimentara, s-a concentrat asupra Ucrainei: aici piata era în expansiune, dar de la invazia Rusiei în februarie anul trecut, cererea a fost drastic întrerupta.

Cautari asemanatoare: cocaina, productia globala de cocaina a atins niveluri record.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️