Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Comuna Suharau

Publicat pe 26 Mai 2024
Comuna Suharau

Comuna Suharau: o perla ascunsa in inima Moldovei - Suharau, o asezare pitoreasca din judetul Botosani, pozitionata in extremitatea nord-estica a Romaniei, este un spatiu unde traditiile ancestrale si modernitatea se imbina intr-un mod placut. Aceasta comuna, cu o istorie bogata si o cultura unica, reprezinta un exemplu vibrant al esentei moldovenesti. In acest articol, vom descoperi frumusetea, originalitatea si diversitatea comunei Suharau.

Geografia si asezarea comunei Suharau

Descrierea geografica si localizarea comunei Suharau: comuna Suharau se afla in judetul Botosani, in coltul de nord-est al Romaniei, in regiunea istorica cunoscuta sub numele de Moldova. Ea este formata din satele Izvoare, Lisna, Oroftiana, Plevna, Smardan si Suharau, acesta din urma fiind si centrul administrativ al comunei.

Comuna Suharau se gaseste la marginea de nord-nord-vest a judetului Botosani si la extremitatea de nord-est a tarii, avand raul Prut ca vecin pe partea sa dreapta. Inconjuratorii comunei Suharau includ: Ucraina la nord si nord-vest; comuna Hudesti la nord-est si est; comuna George Enescu la sud-est si sud; si comuna Cristinesti la vest si sud-vest.

Teritoriul sau are o forma aproximativ dreptunghiulara, intinsa pe axa nord-vest – sud-est, similara cu forma generala a teritoriilor comunelor nordice ale judetului, determinata de geomorfologia Campiei Moldovei. Aceasta dispunere generala a reliefului a influentat, din motive practice, directia drumurilor principale de-a lungul vailor sau pe directia mai putin fragmentata a podurilor interfluviale.

Comuna Suharau ocupa o suprafata totala de 106,11 km˛ si se afla la o altitudine de 202 m.d.m. Satul Suharau este localizat in partea de nord-vest a orasului Dorohoi, de ambele parti ale paraului Baseu. Cu pozitia sa unica si caracteristicile sale geografice specifice, comuna Suharau este un exemplu impresionant al frumusetii si diversitatii peisajului romanesc.

Istoria comunei Suharau

Se spune ca satul Suharau si-a avut originea in anii 1520, cand stefanita Voda (1517-1527), descendentul lui Bogdan al III-lea, cunoscut sub numele de "cel orb", ar fi oferit aceste terenuri unui paharnic pe nume Condre, care se afla printre boierii de rang inalt si consilierii domnesti. Acesta este momentul cand se presupune ca primele locuinte au fost construite pe valea raului Baseu, intr-un loc cunoscut sub numele de Rediu, care defineste partea de vest a satului Suharau.

Un moment semnificativ in istoria comunei Suharau a fost edificarea bisericii Sfantul Ierarh Nicolae in satul Suharau in anul 1793. Acest lacas de cult a fost ridicat de episcopul Ananios Savastios, care se presupune ca era de origine greaca, pentru a indeplini nevoile credinciosilor din acea perioada.

Un alt element notabil al istoriei comunei Suharau este legat de satul Comanesti, care reprezinta cea mai veche zona documentata a Suharaului. Acesta a fost independent in trecut, dar in 1968 a fost obligat sa se alature Suharaului, disparand astfel de pe harta si devenind Suharau II. Acestea sunt doar cateva dintre evenimentele marcante care au avut loc in istoria comunei Suharau.

Politica si administratia comunei Suharau

Marcel Chelariu, este primarul comunei Suharau. Sub conducerea sa, comuna a experimentat o serie de imbunatatiri si dezvoltari semnificative. Proiecte de infrastructura, imbunatatirea serviciilor publice si promovarea culturii locale sunt doar cateva dintre realizarile sale. Pe site-ul primariei comunei Suharau, puteti gasi informatii despre guvernarea transparenta, deschisa si participativa. De asemenea, puteti gasi hotararile Consiliului Local. Pentru mai multe detalii, va recomandam sa vizitati site-ul oficial www.primariasuharau.ro al primariei comunei Suharau.

Economia comunei Suharau

Economia comunei Suharau se bazeaza in mare parte pe agricultura. Terenurile fertile care inconjoara satul sunt cultivate cu diverse culturi, contribuind la economia locala. Pe langa agricultura, exista si o serie de intreprinderi locale care contribuie la economia comunei, oferind locuri de munca si servicii pentru localnici.

Turismul comunei Suharau

Desi Suharau nu este un punct turistic major, comuna are multe de oferit vizitatorilor. Frumusetea naturala a zonei, cultura sa unica si ospitalitatea localnicilor fac din Suharau un loc minunat de vizitat. Fie ca esti interesat de istorie, cultura sau pur si simplu vrei sa te bucuri de frumusetea naturii, Suharau are ceva de oferit pentru toata lumea.

Concluzie: Suharau este un loc cu totul special, cu o comunitate puternica si o istorie bogata. Fie ca esti un localnic mandru sau un vizitator curios, comuna Suharau are ceva de oferit pentru toata lumea. De la frumusetea naturala la cultura sa unica, Suharau este cu adevarat un paradis ascuns in Moldova. Asadar, daca esti in cautarea unui loc unde sa te reconectezi cu natura si sa descoperi o cultura autentica, Suharau este locul perfect pentru tine.

Cautari asemanatoare: Comuna Suharau.

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️