Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Coreea de Nord lanseaza primul sau satelit de spionaj

Publicat pe 19 Aprilie 2023
Coreea de Nord lanseaza primul sau satelit de spionaj

Coreea de Nord lanseaza primul sau satelit de spionaj - În timpul unei vizite la agentia spatiala nord-coreeana, Kim Jong Un a cerut ca „primul satelit spion de recunoastere militara, finalizat în aprilie, sa fie lansat conform programului”. Dar nu exista înca o data oficiala.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat lansarea primului satelit spion de recunoastere militara din Coreea de Nord, tocmai finalizat. În timpul unei vizite la agentia spatiala nord-coreeana, Kim Jong Un a cerut „ca primul satelit spion de recunoastere militara (al Coreei de Nord), finalizat în aprilie, sa fie lansat în timp util”. Acest lucru a fost anuntat de agentia oficiala de stiri KCNA. Liderul nord-coreean, care a inspectat National Aerospace Development Administration (NADA), împreuna cu fiica sa, nu a oferit detalii suplimentare cu privire la data lansarii.

Cuvintele lui Kim Jong Un

Adresându-se personalului agentiei spatiale, el a cerut desfasurarea „mai multor sateliti de recunoastere pe orbite diferite”. Tehnologia de recunoastere militara este „o sarcina principala care trebuie îndeplinita”, a spus Kim Jong Un, pentru a contracara ceea ce el a numit amenintari si agresiuni de la Seul si Washington.

Planurile Coreei

Cuvintele lui Kim vin la câteva zile dupa ce Pyongyang a anuntat lansarea cu succes a unei noi rachete balistice intercontinentale (ICBM) cu combustibil solid, un progres major pentru programul de arme nord-coreean. Dezvoltarea unui satelit spion pentru recunoasterea militara a fost deja unul dintre principalele proiecte ale programului de aparare nord-coreean prezentat de Kim Jong Un în 2021.

Cautari asemanatoare: coreea de nord lanseaza primul sau satelit de spionaj, coreea de nord, kim jong un, coreea nord satelit spion, satelit de spionaj coreea nord.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️