Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Cum functioneaza Google Lens

Publicat pe 3 Mai 2023
Cum functioneaza Google Lens

Cum functioneaza Google Lens - Google Lens: ce este serviciul de analiza vizuala care foloseste inteligenta artificiala? Īn acest articol vom vorbi despre ce este Google Lens, la ce foloseste si cum functioneaza Google Lens.

Google Lens este unul dintre flagship-ul gigantului Mountain View: un set de servicii de analiza vizuala care permit utilizatorului sa efectueze cautari de diferite tipuri.

Cu aplicatia Google Lens, o fotografie este transformata īntr-o adevarata comoara de informatii. Elemente care vor fi recunoscute si descifrate, pentru a oferi rezultate pe masura celor mai diverse asteptari.

Google Lens este capabil sa efectueze calcule matematice si sa returneze rezultate de cautare pe web. Dar si pentru a copia text sau chiar a-l traduce dintr-o limba īn alta. Iata de ce atāt de multi utilizatori sunt interesati sa afle cum sa foloseasca cel mai bine Google Lens pe iPhone sau smartphone Android.

Google Lens: ce este si cum functioneaza

Google Lens este un software care foloseste inteligenta artificiala pentru a vorbi cu o camera. Mai exact, are de-a face cu multe servicii de analiza vizuala diferite: de la categorizarea si recunoasterea elementelor īncadrate. Pāna ajunge la un fel de SERP cu rezultate sau sugestii relevante.

Google Lens este capabil din punct de vedere tehnic sa comunice cu mai multe programe software si hardware. Acesta este motivul pentru care se vorbeste mult despre aplicatia Google Lens, cāt si despre Google Lens online si despre Google Lens pe PC sau Mac.

Utilizatorul trebuie doar sa deschida programul si sa īncadreze orice punct de interes la alegere. De aici poate profita de Google Lens pentru a obtine cele mai diverse informatii: de exemplu, identificarea numelui unei plante. Sau poate traducerea unui text, mai degraba decāt copierea si lipirea lui īn documente externe.

Google Lens este un software de analiza vizuala care exploateaza potentialul inteligentei artificiale.”

Pentru a da o idee mai concreta a numeroaselor posibilitati ale Google Lens, este posibil sa intram īn meritele unui exemplu mai specific. Prin īncadrarea unei functii matematice, este posibil sa folositi programul pentru a cauta informatii pe web despre cum sa o rezolvati.

Īn acelasi mod, se pot face cercetari pe principalele subiecte stiintifice sau umaniste, plecānd īntotdeauna de la o simpla fotografie. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca Google Lens poate rezolva chiar si operatiuni simple de la sine: de la fractii la radacini patrate.

Un alt exemplu clarificator se refera la lumea cumparaturilor. Imaginati-va ca faceti o fotografie sau filmati orice articol de īmbracaminte care credeti ca este īn concordanta cu gusturile dvs. Google Lens este capabil sa „recunoasca” articolul: sa duca utilizatorul direct pe site-urile web care īl vānd. Chiar si pentru a propune alternative similare din punct de vedere al stilului.

Acestea fiind spuse, posibilele utilizari ale Google Lens sunt īntr-adevar multe. Cel mai bun mod de a le investiga este sa folositi aplicatia īntr-o varietate de circumstante si sa descoperiti tot ce are de oferit.

Cum sa folosesti Google Lens pe Android

Procesul de utilizare a Google Lens pe Android poate varia īn functie de mai multi factori. De exemplu, actualizarea sistemului de operare, dar si a modelului individual de smartphone īn uz. Īn acest sens, dispozitivele Pixel si Nexus au adesea aplicatia Google Lens instalata implicit īn aplicatia Camera.

Īn acest caz, utilizatorul trebuie doar sa deschida aplicatia si sa gaseasca modul de fotografiere īn cauza. Selectia modului de fotografiere este de obicei situata īn partea de jos a ecranului smartphone-ului.

Mai exact sub butonul folosit pentru fotografierea sau īnregistrarea unui videoclip. De aici trebuie sa glisati pāna ajungeti la un buton numit Mai multe. Apoi trebuie sa atingeti elementul numit Lens.

Pentru a utiliza Google Lens pe alte dispozitive Android, puteti folosi aplicatia Google. Apoi trebuie sa atingeti pictograma reprezentativa a Google Lens: un fel de patrat care are un cerc īn interior. Pictograma Google Lens este de obicei situata īn zona barei de cautare.

Pentru a īncepe sa utilizati Google Lens pe Android, tot ce trebuie sa faceti este sa atingeti butonul declansator. Aplicatia propune automat tipul de serviciu de analiza vizuala considerat cel mai potrivit pentru ceea ce este īncadrat. Alternativ, utilizatorul poate indica oricānd manual activitatea pe care doreste sa o lanseze: de la traducere la achizitii; de la gasirea de restaurante pāna la rezolvarea temelor.

Cum sa folosesti Google Lens pe iPhone

Pasii pentru utilizarea Google Lens pe iPhone sau iPad pot varia, de asemenea, usor īn functie de actualizarea sistemului dvs. de operare. Acestea fiind spuse, primul lucru de facut este sa descarcati unele aplicatii din lumea Google.

Aplicatia Google generica este de referinta īn cazul īn care utilizatorul doreste sa foloseasca serviciul Lens prin intermediul camerei dispozitivului. Īn schimb, va trebui sa descarce aplicatia Google Photos daca vrea sa folosesca analiza vizuala direct pe fisierele salvate īn memoria dispozitivului. Toate aplicatiile Google de mai sus, pentru a functiona corect, trebuie sa fie asociate cu un cont Google de referinta.

Urmatorul pas este sa deschideti aplicatia Google sau aplicatia Google Photos si sa atingeti simbolul Google Lens. Din camera, cautati pictograma care reprezinta un cerc īn interiorul unui patrat. Īn schimb, din galeria foto, cautati pictograma lupa.

Apoi, trebuie sa acceptati diferitii termeni de serviciu atingānd butonul Ok. Īn acest moment, nu mai ramāne decāt sa identificam pozitionarea corecta a diferitelor servicii de analiza vizuala Google Lens pe iPhone sau iPad.

Īn cazul utilizarii pornind de la aplicatia Google Photos, anumite activitati īncep automat prin simpla atingere a butonului declansator.

Cu toate acestea, setarea implicita este doar unul dintre modurile disponibile pe Google Lens. Utilizatorul poate indica oricānd o alta optiune preferata dintre cele prezente īn zona inferioara a ecranului dispozitivului: de exemplu translate text. Dar si teme, locuri, cumparaturi sau māncare.

Cautari asemanatoare: google lens, cum functioneaza google lens.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️