Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Cutremur in Turcia si Siria, stadioane transformate in centre de urgenta

Publicat pe 07 Februarie 2023
Cutremur in Turcia si Siria, stadioane transformate in centre de urgenta

Cutremur în Turcia si Siria, stadioane transformate în centre de urgenta pentru colectarea ajutoarelor. Galatasaray pe Twitter: „Invitam fanii nostri sa doneze sânge”. Presedintele Besiktas: „Trebuie sa fim uniti si sustinatori: ne vom tine de mâna si ne vom ridica din toate acestea.”

Dupa cutremurul care a lovit Turcia si Siria, stadioanele principalelor echipe de fotbal au fost transformate în centre de colectare a ajutoarelor pentru cei afectati. Cluburi sportive ca Besiktas, Fenerbahçe si Galatasaray au decis sa puna la dispozitie stadioanele „Vodafone Park”, „Ulker” si „Nef” si structurile Tacspor din Atasehir, sub coordonarea AFAD, organizatia de gestionare a dezastrelor si situatiilor de urgenta.

Galatasaray a anuntat ca proviziile vor fi colectate în structurile Atasehir si pe stadionul Nef. Besiktas a înfiintat un comitet de ajutor si a publicat un tweet pe care scrie: „Invitam cetatenii nostri sa doneze sânge în toata Turcia”.

Apelul de Besiktas

De asemenea, Besiktas a facut un apel sa ceara tuturor sa dea o mâna de ajutor: „Trebuie sa fim uniti si solidari: ne vom tine de mâna si ne vom ridica din toate acestea. Suntem bucurosi ca putem fi un mijloc de a ajuta oamenii nostri coplesiti de multa durere”. Printre altele, Ahmet Nur Cebi, presedintele echipei Besiktas, a vizitat si centrele de salvare si colectare de sânge. "Cluburile sportive stiu ce pot face când vine vorba de patrie si natiune. Am reactionat rapid ca club. Suporterii nostri pot aduce ajutoare la Vodafone Park sau pe stadioanele Fenerbahçe si Galatasaray. Sa fie o lectie pentru întreaga lume. Poporul turc va putea fi mereu unit în fata nevoii”.

Fotbalistul Atsu în stare buna

Fotbalistul ghanez Christian Atsu ar fi în stare buna dupa ce a fost salvat din darâmaturile unei cladiri. Federatia de Fotbal din Ghana a declarat într-o declaratie: „Am primit câteva rapoarte pozitive ca Christian Atsu a fost salvat cu succes din epava cladirii prabusite si primeste tratament."

Fotbalistul nascut în 1992, fost jucator la Chelsea, Newcastle, Porto si Everton, acum la Hatayspor, a marcat golul decisiv duminica seara în minutul 97 împotriva lui Kasimpasa. În urma prabusirii locuintei, acesta ar fi suferit leziuni abdominale si ar fi avut dificultati de respiratie, încât a fost necesara spitalizarea. Nimic de facut în schimb pentru portarul Ahmet Eyüp Türkaslan, care a murit în cutremur.

Cautari asemanatoare: galatasaray, besiktas, nef, atasehir, fenerbahçe.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️