Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Diferenta dintre crema hidratanta si crema emolienta

Publicat pe 17 Mai 2023
Diferenta dintre crema hidratanta si crema emolienta

Diferenta dintre crema hidratanta si crema emolienta - Daca vrei sa ai o piele frumoasa si sanatoasa, este esential sa stii ce tip de crema sa folosesti în functie de nevoile si caracteristicile tenului tau. În acest articol, va vom explica care este diferenta dintre crema hidratanta si crema emolienta si cum sa le alegi corect.

Crema hidratanta are rolul de a furniza pielii cantitatea de apa de care are nevoie pentru a se mentine elastica si luminoasa. Crema hidratanta contine substante umectante, care atrag si retin apa în straturile superficiale ale pielii, precum glicerina, acidul hialuronic sau aloe vera. Crema hidratanta este recomandata pentru tenul normal sau uscat, care are tendinta de a se deshidrata si de a se ridica prematur.

Crema emolienta are rolul de a crea o bariera protectoare la nivelul pielii, care sa previna pierderea de apa prin evaporare si sa o înmoaie. Crema emolienta contine substante grase, care umplu golurile dintre celulele pielii si formeaza un film hidrofob pe suprafata acesteia, precum uleiurile vegetale, untul de shea sau ceara de albine. Crema emolienta este recomandata pentru tenul foarte uscat sau sensibil, care are nevoie de o protectie suplimentara împotriva factorilor externi care îi pot agrava starea.

Astfel, crema hidratanta si crema emolienta au functii diferite si nu trebuie confundate. Pentru a avea o îngrijire optima a pielii, este bine sa folosesti ambele tipuri de creme în functie de necesitati. De exemplu, poti aplica dimineata o crema hidratanta pentru a-i oferi pielii un plus de hidratare si seara o crema emolienta pentru a-i asigura o protectie pe timpul noptii. De asemenea, poti alterna între cele doua creme în functie de anotimp sau de conditiile climatice.

Sper ca acest articol ti-a fost util si ca acum stii mai bine cum sa îti îngrijesti pielea cu produsele potrivite.

Cautari asemanatoare: diferenta dintre crema hidratanta si crema emolienta.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️