Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Ding Liren: noul campion mondial de sah

Publicat pe 1 Mai 2023
Ding Liren: noul campion mondial de sah

Ding Liren: noul campion mondial de sah - Chinezul Liren Ding, in varsta de 30 de ani, a castigat campionatul mondial de sah învingandu-l pe rusul Ian Nepomniachtchi. Meciul s-a încheiat ieri la Astana, Kazahstan. Liren Ding s-a impus in ultimul play-off de la pauza. Chinezul l-a infruntat pe rus dupa ce detinatorul titlului norvegianul Magnus Carlsen s-a retras.

Ding: „Vreau sa merg la Torino sa vad Juve”

Noul campion mondial la sah a marturisit într-o conferinta de presa ca este fan alb-negru si ca îsi doreste sa plece curând în Italia pentru a vedea un meci si a-si aclama echipa favorita. „Unul dintre primele lucruri pe care vreau sa le fac acum este sa merg la Torino sa vad Juventus”, a spus Ding Liren.

China conduce campionatele masculine si feminine de sah

Cu victoria sa, China este lider atât în campionatul masculin, cât si în cel feminin. Ieri cei doi jucatori au remizat primele trei jocuri ale departajarii. Ding a câstigat apoi ultimul. „Dedic victoria mamei mele, familiei mele, prietenilor mei”, a declarat el la conferinta de presa sustinuta la Astana. Fostul campion mondial, norvegianul Magnus Carlsen (care a renuntat la titlul pe care îl detinea din 2013) si-a felicitat imediat succesorul prin Twitter, laudând în special o miscare, care a schimbat cursul meciului.

Cautari asemanatoare: ding liren, ding liren noul campion mondial de sah, campion mondial sah, campionatul mondial de sah.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️