Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Festivalul International de Film de la Cannes 2023

Publicat pe 17 Mai 2023
Festivalul International de Film de la Cannes 2023

Festivalul International de Film de la Cannes 2023 - Festivalul International de Film de la Cannes este unul dintre cele mai prestigioase si asteptate evenimente cinematografice din lume. Acesta are loc în fiecare an în luna mai, pe Coasta de Azur, în Franta, si reuneste cele mai noi si mai originale filme din diverse genuri si tari. Festivalul este cunoscut pentru selectia sa riguroasa, pentru juriul sau format din personalitati de marca ale industriei filmului si pentru premiile sale prestigioase, printre care se numara Palme d'Or, Grand Prix si Prix du Jury.

În anul 2023, Festivalul de la Cannes va sarbatori cea de-a 76-a editie, care se anunta a fi una speciala, dupa ce editiile anterioare au fost afectate de pandemia de COVID-19. Organizatorii festivalului au anuntat ca vor lua toate masurile necesare pentru a asigura siguranta si sanatatea participantilor, dar si pentru a pastra spiritul artistic si festiv al evenimentului. Astfel, festivalul va avea loc între 17 si 28 mai 2023, si va prezenta peste 100 de filme în competitie si în afara competitiei, în diferite sectiuni, cum ar fi Un Certain Regard, Quinzaine des Réalisateurs, Semaine de la Critique sau Cinéfondation.

Printre invitatii speciali ai festivalului se vor numara regizori consacrati, dar si debutanti promitatori, actori celebri, dar si tinere talente, critici de film, producatori, distribuitori si jurnalisti. De asemenea, festivalul va organiza numeroase evenimente paralele, cum ar fi masterclass-uri, conferinte, expozitii, concerte sau petreceri. Scopul festivalului este de a promova diversitatea culturala si artistica a cinematografiei mondiale, de a sprijini creatia independenta si de a stimula dialogul între profesionistii din domeniu.

Festivalul International de Film de la Cannes 2023 este o oportunitate unica pentru iubitorii de film de a descoperi cele mai noi tendinte si inovatii din arta cinematografica, de a admira operele unor maestri consacrati sau de a descoperi noi talente. De asemenea, este o ocazie de a trai o experienta culturala si sociala deosebita, într-un cadru spectaculos si plin de farmec. Pentru mai multe informatii despre festival si despre modalitatile de participare, puteti accesa site-ul oficial al festivalului: Festivalul International de Film de la Cannes.

Cautari asemanatoare: festivalul international de film de la cannes 2023.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️