Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Franta, pentru cartile cumparate online va exista o taxa de 3 euro

Publicat pe 8 Aprilie 2023
Franta, pentru cartile cumparate online va exista o taxa de 3 euro

Franta, pentru cartile cumparate online va exista o taxa de 3 euro - Guvernul francez a impus o noua regula cu totul speciala. Toate costurile de transport pentru cartile achizitionate de pe Amazon sau orice alt magazin online vor fi stabilite la 3 euro. Decizia a fost luata pentru a proteja librariile traditionale si pentru a încuraja achizitiile pe circuitele traditionale.

Guvernul francez a stabilit costurile de expediere pentru cartile cumparate online de pe Amazon si alte platforme digitale la minim 3 euro. Prevederea va intra în vigoare pe 7 octombrie pentru toate comenzile sub 35 de euro. Cu toate acestea, decretul nu se refera la comenzi mai mari sau egale cu 35 de euro, pentru care pretul minim va fi de 0,01 euro.

În Franta 3500 de librarii

Scopul guvernului este de a încuraja cumparaturile în librariile franceze, care formeaza una dintre cele mai dense retele din lume: se estimeaza ca în Franta sunt în jur de 3.500 si ca vând aproximativ jumatate din cartile vândute în Franta. Aceste magazine nu pot concura adesea cu preturile de distributie oferite de platformele digitale si mai ales de Amazon, care monopolizeaza o mare parte a pietei. Executivul justifica decizia celor 3 euro cu cresterea inflatiei în tara, precum si cu respectarea legislatiei europene privind piata libera.

Sindicatul librarilor din Franta

Sindicatul librarilor a primit cu mare favoare prevederea, exprimând în acelasi timp unele nedumeriri. Iata nota de pe site-ul oficial:

Le Syndicat de la librairie française (SLF) vede aceasta masura ca un prim pas important în reechilibrarea pietei vânzarii de carti. În schimb, ne temem, asa cum am exprimat deja, ca reintroducerea taxei achizitiilor aproape gratuite la comenzi de peste 35 de euro va reduce sfera de aplicare a masurii. Prin urmare, reiteram solicitarea unei tarife postale mai avantajoase care, combinata cu pragurile minime, sa permita librarilor sa fie cu adevarat competitivi fata de marile platforme online.

Cautari asemanatoare: franta taxa 3 euro carti cumparate online, costuri transport carti achizitionate online franta, taxa carti cumparate online franta.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️