Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Franta, inflatia peste 7%

Publicat pe 7 Martie 2023
Franta, inflatia peste 7%

Franta, inflatia peste 7% în februarie 2023. Preturi blocate timp de 3 luni in supermarketuri.

În Franta, ministrul economiei Bruno Le Maire a anuntat „trimestrul anti-inflatie”, rezultat al unui acord între guvern si sectorul distributiei. Acesta din urma s-a angajat sa ofere „mai mici” preturi posibile pâna în iunie la un cos de produse alimentare. Masura a fost adoptata pentru a contracara inflatia care în tara transalpina a ajuns la 7,20% în februarie 2023.

Datorita acordului la care sa ajuns dupa luni de negocieri cu numerosi distribuitori, pretul a sute de produse va ramâne asadar neschimbat în supermarketuri. Obiectivul masurii este de a pastra puterea de cumparare a francezilor de acum pâna la începutul verii si de a contracara inflatia care a crescut cu 7,20% în februarie.

Fiecare supermarket al grupurilor participante la initiativa va trebui, asadar, sa garanteze mentinerea unui pret fix la anumite produse, identificate printr-un logo tricolor pentru a fi usor recunoscut de catre clienti.

Produsele implicate sunt cele de uz zilnic, precum detergentii, alimentele si scutecele. Masura intervine mai ales în sectorul alimentar, ale carui produse în Franta au crescut considerabil în ultimul an.

Potrivit rapoartelor de la Open, Carrefour a anuntat deja ca sunt 200 de bunuri al caror cost va ramâne neschimbat. Alte grupuri mari care s-au alaturat initiativei sunt Systčme U, cu 150 de produse, Les Mousquetaires, cu peste 500 si Prix, cu 300.

Potrivit celor declarate de ministrul Le Maire, pentru succesul initiativei a fost esential ca toti distribuitorii sa se angajeze în mod autonom, pastrând în acelasi timp propria autonomie, judecând acordul ajuns „foarte bun”.

Pe lânga masurile împotriva inflatiei si a preturilor mari, guvernul francez a mai anuntat ca intentioneaza sa instituie un „ajutor alimentar” pentru cele mai defavorizate familii în lunile urmatoare.

Cautari asemanatoare: inflatia franta, preturi blocate la supermarketuri in franta.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️